Exercitiile de vedere imbunatatesc si mentin vederea buna.
Consumul de morcovi cruzi (cate una pe zi) ajuta mult, avand continut ridicat de vitamina A (si nu numai).
Aici gasesti descris detailate o serie de exercitii pentru vedere:
http://www.sfatulmedicului.ro/......hilor_7085
iar dupa un timp vei face instinctiv asemenea exercitii, tot timpul, chiar fara sa te gandesti.
Singura chestie pe care o stiu eficienta este mancatul morcovilor (chiar daca pare ceva amuzant)amuzant, am avut si eu probleme, si eu la fel daca purtam ochelarii aveam mici dureri de cap, dar incearca sa iti protejezi cat de mult poti ochii, mai poarta ochelarii din cand in cand si nu sta foarte mult pe telefon, cel putin o perioada caci totul va reveni la normal
Salutare stimabile PlusZero,
Tin sa mentionez ca atata timp cat vei avea tangenta cu aparatele tehnologice de apropiere, ecrane de calculator, laptopuri si mai ales telefoane, vederea iti va fi scazuta (in medie) pentru distanta
Recomandarea pentru a scapa definitiv de problema ar fi eliminarea obiectelor ce necesita atentie sporita in imediata apropiere a ochilor, ceea ce in zilele de astazi e greu de realizat, tehnologia fiind predominanta in divertisment si cultivarea mintii.
Razzvan1612 întreabă: