| eleron a întrebat:

Am 1.96m și 120 kg, am înțeles că greutatea mea ideală este în jur de 96 kg, prin urmare am un IMC de 30, adică obezitate gradul I. Greutatea mea nu constă numai în grăsime, am oasele mari și grele, și masă musculară pe lângă această grăsime. Sunt sănătos, nu am nimic, dar parcă ar fi ideal să mă apropii de acea greutate ideală. Ce îmi recomandați să fac pentru a slăbi? Să mă duc la un nutriționist? Medicamente? Sală de forță? happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Someone_1110 a răspuns:

Eu zic sa incerci un stil de viata mai sanatos.Incearca sa faci cat mai mult sport (jogging dimineata, role, inot, mers pe bicicleta, plimbari lungi in oras) si mananca cat mai sanatos(in principiu multe fructe, legume si renunta la fast-food...nu chiar definitiv, dar totusi). Si eu am avut probleme cu greutatea, dar, cu multa vointa am revenit la normalbig grin

4 răspunsuri:
| alisa05 a răspuns:

Pff. fara medicamente straight face nu sunt bune happy cat despre greutate
trebuie sa ai 86 straight face 96 deja e mult dapai 120 :o
nu manca si tu paine ...cartofi prajiti etcc :p

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti ok. Baga alergari si sala, eu am 1. 96 si 101 kile si doresc sa ajung la 114-115 (in mare parte masa musculara), acum vreo 5 ani aveam 70 de kile si aratam ca un handicapat si am ajuns la greutatea asta de 101 si tot nu sunt multumit. Conform diagramei greutatea ta ideala s-ar situa la 86 kg, dar parerea mea este ca ai arata cam slab... si la 96 ai arata destul de slabut... daca zici ca nu mananci mult si totusi ai greutatea asta esti endomorfwinking

| Trandafir_Radu_1980 a răspuns:

Salut! Gasesti informatii complete despre muschi si masa musculara pe Sportaholic www.sportaholic.ro

| eleron explică:

Cum am spus și în formularea întrebării, am oasele grele și sunt și înalt ...sunt masiv, nu gras. Acele 120kg vin și de la masa musculară și toate cele. Sport fac.baschet în echipa liceului și zilnic antrenamente. Menționez că și părinții mei sunt supraponderali și înalți. A, am 17 ani. Nu mănânc mult, nu mănânc fast-food sau dulciuri, greutatea nu e de la alimentație în nici un caz, probabil de la ceva sedentarism. Sunt mare. dar gras, nu. happy