anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 10 ani (aproape 11) si de cand a inceput scoala (2018) ma simt tot mai rau si am dureri groaznice de cap. Inainte aveam o profesoara foarte buna dar ea lipseste pentru 2 ani si a venit o profesoara batrana si care imi uraste colegii si pe mine. Tot timpul ne face rai si ne compara cu celelalte clase aproape tot timpul. Si numai din cauza unor colegi de ai mei,, necopti" la minte pedepseste toata clasa straight face Asa si tot timpul cand sunt trista sau plang unii colegi rad si fac glume pe seama mea sigh Ce as putea face? Aproape ca nici nu mai pot dormi din cauza acestui,, stres". Funda!

Nu stiu daca chiar asta e cea mai buna categorie dar in fine...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| eckblume a răspuns:

Din experienta mea, profesorii deseori fac greseala de a compara elevii dintr-o clasa cu altii. Probabil cred in sinea lor ca vor face clasa respectiva mai cuminte -》 nu are niciun efect, ba chiar inrautatesc situatia.
Profesoara ta fiind mai batrana nu mai are rabdarea de odinioara si e mult mai irascibila daca va vede ca vorbiti in timpul orei, stati pe telefoane, radeti sau faceti galagie. Nu zic de tine, dar vorbesc la nivel de grup.
Daca profesoara incalca regulamentul si va jigneste, tipa in fiecare ora, va da note mici fiindca asa vrea ea atunci tu le spui parintilor si discuta la sedinta problema asta cu dirigintele clasei. Daca si ceilalti parinti sunt de acord cu ce spuneti voi, copiii atunci diriginta/dirigintele va lua masuri. In caz ca nu se schimba comportamentul profesoarei "rele" parintii vor merge la director.
Profesorii sunt oameni si pot gresi, dar exista intotdeauna si niste factori care conduc la anumite reactii neadecvate.
Mi se pare ca esti foarte sensibila, emotiva. La varsta ta nu trebuie sa fii stresata. Da, aveti prea mult de invatat, prea multe teme, dar faci cat poti si invata pentru tine, nu pentru note. Spui ca ai niste colegi care fac glume pe seama ta. Prinde si tu curaj si arata-le indiferenta. Cat crezi ca te mai sacaie? O saptamana? Doua? O sa ia pe altcineva in vizor. Nu le arata slabiciune. Spune-le ca nu ai chef de glumele lor. Sunteti copii si nu pune la suflet. Cand veti creste mai mari nu veti fi la fel. Poate colegul acela rau va deveni o persoana politicoasa, responsabila. Dar asta depinde de fiecare. Fii mai vesela si bucura-te de varsta ta frumoasa. Pe langa teme inscrie-te la un sport, la cursuri de dans etc. Asa mai uiti de "stresul" de la scoala.

4 răspunsuri:
| cavalerul11 a răspuns:

Sfatul meu ar fi sa vb cu directorul inlegatura cu asta despre ce face profesoara aia cu voi sau vb cu ai tai inlegatura cu asta alta sfat mutatate la alta scoala desi profesori in ultimul timp si alti colegi devin mai rau pe zi ce trece deci mda si numai sta in stres iti dauneaza fi cu capul sus man

| Dece5 a răspuns:

Parintii tai cunosc situatia? Ce zic?
Eu zic ca daca tot ai parte de indivizi fara cap, e bine sa nu mai pui la suflet toate cate se intampla, sa ii ignori pe toti care nu sunt ok, inclusiv pe profesoara. Nu trebuie sa stie ei sau profa ca ii ignori. Poti sa te prefaci ca iti pasa, bineinteles ca nu trebuie nici sa exagerezi si sa te prefaci ca iti pasa extrem de mult. In schimb, trebuie sa fii indiferenta la toate jignirile si insultele care ti se aduc, din cauza ca sunt nefondate, incorecte, nedrepte si nu au nici o valoare daca vin din partea unor persoane care nu merita a fi luate in seama. Trebuie sa fii tare, sa fii constienta ca nu-ti poate face nimeni nimic si ca vei trece peste perioada asta si vor veni si vremuri mai bune. Trebuie sa te odihnesti, sa dormi bine, sa inveti, sa iti asculti parintii, sa te joci, sa faci lucruri care iti plac si sa nu-ti faci griji ca se rezolva totul. Deci fii indiferenta si gandeste-te la ceva frumos, la ce vei face cand vei ajunge acasa. Nu-i mai lua in seama pe toti, ca sunt unii indivizi la care le place cand reusesc sa supere pe cineva. Ignora-i, nu-i baga in seama si va fi bine.

| Dece5 a răspuns:

Daca vezi ca face cineva glume pe seama ta, nu poti decat sa razi sau sa zambesti, doar stii ca nu e adevarat ce spun ei si mai stii ca o fac ca sa te supere. Nu are rost sa te superi si sa te certi cu ei. Sa fie sanatosi cu glumele lor cu tot. Poti sa le raspunzi calm, fara sa le arati ca esti afectata si fara sa insisti sau sa incepi o cearta cu ei. Totul sa fie asa ca din trecere, sa vada ca nu le dai importanta la prostiile pe care le debiteaza.

| aXy99 a răspuns:

In liceu toti profesorii ne spuneau ca suntem cea mai slaba clasa. Am aflat ulterior ca asta le spunea tuturor claselor rolling on the floor