| pavel8741 a întrebat:

Am 11 ani si si am in jur la 50kg am avut 48kg si am slabit 1 kg iar apoi iar mam ingrasat.Am inaltimea de 1m 30si ceva.Doresc sa slabesc cit mai repede. funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Petruts a răspuns:

Sper ca nu te va deranja ce iti voi spune, insa conform indicelui de masa corporala, cu greutatea de 50 de kg si inaltimea de 1.30 te incadrezi la obezitate de gradul I.Aici gasesti calculatorul online pentru indicele de masa corporalahttp://www.calcule.ro/......copii.aspx cat mai mult sport, miscarea e foarte importanta.Pe langa miscare, schimba-ti si regimul de mancare sau mai bine mergi la un nutritionist, acesta iti va crea un regim de mancare care o sa-l combini cu multa multa miscare.Este foarte bine ca tu constientizezi lucrul acesta, faptul ca iti doresti sa scapi de greutatea pe care o ai, o faci atat pentru sanatatea ta dar si pentru aspectul tau fizic.O sa vezi ca o sa reusesti daca o sa ai multa vointa si ajutor din partea parintilor.Iti doresc mult succes si sanatate.

9 răspunsuri:
| AT96UCV a răspuns:

Apuca-te de sport. Acum incepi perioada in care te dezvolti foarte mult, alearga, mergi la sala, joaca fotbal orice. Pentru a mai creste in inaltime stai agatat de o bara cat poti de mult

| AT96UCV a răspuns:

Fai sport

| Alexutzaa22 a răspuns:

Sa NU te infometezi pentru ca asa iti dereglezi metabolismul si mai mult rau iti faci!

| Doctorfishadi a răspuns:

Daca iti poti pastra greutatea asta pentru cativa ani, fara sa te mai ingrasi deloc este ok! Fa sport ca sa o mentii asa fara sa mai creasca happy.

| Bella1love a răspuns:

Sfatul meu: cat mai mult sport si sa faci de placere cum fac eu(dansez pe muzica care-mi place), apoi ai putea face un sport(voley, inot) si sa mai reduci din mancare si sa nu uiti de portia zilnica de vitamine(fructe cat mai variate)! Sper ca te-am ajutat! big grin

| Bella1love a răspuns (pentru Doctorfishadi):

Nu se poate pentru ca el creste in inaltime deci logic ca la 15 ani o sa aiba vreo 70 kg daca nu slabeste ACUM! acum e momentul, nu la 30 de ani cand o sa-ti fie foarte greu!

| Bella1love a răspuns (pentru Bella1love):

Fotbal,basket in loc de voley scuze am crezut ca esti fata!

| R3yzoo a răspuns:

Eu zic sa faci sport 1ora pe zi ridici greutati 2-3kg chiar 4-5kg
joci fotbal etc. spec ca te-am ajutat
funda?

| Timofte_Marius_Gabriel_1986 a răspuns:

Incepe sa practici un sport de cel putin trei ori pe saptamana (fotbal,fitnes, inot, sporturi de contact etc) cu siguranta gasesti o sala de fitnes aproape de casa, trei antrenamente pe saptamana... la inceput o sa fie greu dar dupa cateva saptamani o sa iti para rau daca lipsesti odata!
Insa trebuie sa ai grija la alimentatie, trebuie sa fie pe baza de proteine, fibre, ceva carbohidrati (carne, lactate, oua, unele legume si fructe, paine integrala, etc) exclus grasimi si prajeli!
Primul pas e sa intri intr-o sala de fitnes, restul vine pe parcurs. Bafta