| radu383838 a întrebat:

Salut! Am 12 ani și am 1.74 cm înălțime, am 53 kg. Tata are 1.84 și mama are 1.65, sora mea are 1.70. Cât o să cresc în înălțime și pana la ce varsta? Eu ași vrea sa cresc între 1.84-1.88 asa ar fi perfect. Toți colegii mei au 1.50-1.60. Mănânc ca un copil normal, alimentație ok, dorm 7-8 ore pe zi și joc fotbal foarte mult. Vreau neapărat sa știu cât o sa mai cresc în înălțime.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este posibil ca tu sa cresti mai mult acum, in perioada asta si sa incetineaca cresterea dupa 13-14 ani orpindu-se la 18.
In principiu poti creste mai inalt decat tatal tau, dar cu cati cm mai cresti nu poate sa stie nimeni de pe fata pamantului, fiind imposibil de calcula.

Exista o estimare a cresterii in inaltime, dar nu este precisa, fiindca sunt multi factori care infleunteaza cresterea unui copil, uite aici:

(inaltimea tatalui + inaltimea mamei + 13cm): 2 = inaltimea baiatului
(184 + 165+13):2 = 181 cm

| siriusblack98 a răspuns:

Salut Radu! Eu am 2 portocale, Maria are 1 mar, oare in ce an ne vor invada extraterestrii? Asa si intrebarea ta. Nici cel mai al dracu doctor in genetica nu ti-ar putea raspunde la intrebarea asta cu exactitate fara teste si analize. Sunt 1 milion de factori care influenteaza cresterea in bine sau in rau. Poti sa cresti in inaltime mai mult decat ambii parinti, poti sa fii undeva intre ei sau sub ei. Ca si varsta de crestere, in principiu pana la 20 de ani. Acum sunt cazuri care nu mai cresc peste varsta de 17 si cazuri cand au crescut si pana la 23+.

| Kufu95 a răspuns:

Până la 24 de ani bărbații continuă să se dezvolte.

| I0NUTA a răspuns:

Pana pe la 20 de ani, o sa tot cresti. Nimeni nu iti poate spune cu exactitate la ce inaltime vei ajunge. Daca continui cu sportul, te vei dezvolta frumos.