| AlexBalteanu999 a întrebat:

Salut, am 13 ani si sunt foarte obez, am 13 ani si 90-100kg si 1, 65-1, 66 inaltime. Stiu ca este extrem de mult pentru varsta mea, intrebarea mea e ce ar trebui sa fac ca sa slabesc, in momentul asta nu-mi mai pasa cat de stricta e dieta pe care trebuie sa o tin, vreau doar sa slabesc pentru ca nu ma simt prea bine.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Sa reduci mancarea si sa faci sport.
Numara caloriile si mananca numai 1200 pe zi (cate 300 calori la fiecare masa).
Elimina din viata ta: sucurile, dulciurile, painea, pastele fainoase, pizza, cartofi, proumb, cerealele si tot ce este carbodidrat.
Manaca proteina (carne de: peste, pui, curcan, porc slab si vita, organe de pasarea sau animale, pateu de ficat si parizer care-i foarte slab) si alatuiri de proteina mananci salate de cruditati SAU legume gatite (fara sosuri).
Sport poti incepe cu alergatul usor, pe care-l alternezi cu mersul rapid, urcand zi de zi cate 1 km.

Eu ti-as recomanda sa mergi cu un parinte la un nutritionist sau medic diabetolog, ca situatia ta nu este una normala si poate avea un impact masiv in sistemul tau hormonal, afectandu-te taman acum cand intri la pubertate.
Dar admir faptul ca esti constient de greutatea si infatisarea ta si ca ai constientizat ca trebuie sa faci ceva pentru tine.
Bravo tie, sper sa ai suportul mamei, care sa-ti gateasca ce ai nevoie sa mananci si sa elimine din casa si camari, tot ce te-ar putea tenta si este nesanatos pentru tine.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

E o dieta propusa de un medic grec din Deva. Cantaretul Ionut Fulea a slabit 40 de Kg. cu aceasta dieta.
https://bit.ly/3HWgMtM
https://bit.ly/34VUGZI
Cred ca este vorba de dieta mediteraneana!
https://bit.ly/352wMvt

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

90 sau 100, că nu este totuna.
Să consulți un medic înainte este de preferat.
Taie hidrații de carbon, pâine, pizza, paste, dulciuri, zahăr.

| Nirvanaaa a răspuns:

La kilogramele astea, ca sa slăbești controlat, dieta trebuie sa ți-o facă un medic.

| Iote a răspuns:

Enorm de mult si pentru altii, daramite la 13 ani!
E cazul sa faci o schema de regim cu un medic. Si muuuuulta miscare. Nu trebuie sa mergi la sala pentru asta. Iti va spune tot medicul ce este de facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alearga pentru inceput, intareste-ti musculatura si obisnuiesto cu sportul, dar totodata tine si o dieta.Nu te astepta sa slabesti de la alergat decat 3-4-5 kg.
Dupa ce deja incepi sa te simti,, sportiv,, prin ceea ce faci, cauta un antrenor de fitness, fa-ti un abonament si cerei sa-ti faca el un program de slabit asa cum ti-l doresti tu, bafta.Pana la 16-17 ani o sa fi chiar culturist nu slab laughing

| chansealer a răspuns:

In primul rand, felicitari pentru pasul urias pe care doresti sa l faci!

Singurul lucru pe care trebuie sa il faci ca sa SLABESTI este sa te afli intr-un DEFICIT CALORIC.

Desi probabil suna foarte simplu (si teoretic este) nu trebuie sa lasi aceasta informatie sa iti dicteze dieta. Prin asta ma refer ca si daca te afli intr-un deficit caloric mancand doar prostii nu iti vei face deloc bine. Iti recomand sa mananci tot felul de legume si fructe chiar daca probabil nu iti plac ( asta a fost o provocare si pentru mine ) pentru ca vei duce o viata sanatoasa din toate punctele de vedere. NU te feri de legume. In general incearca sa mananci pui, curcan, vita, ton alaturi de legume pentru ca sunt bogate in proteine si relativ slabe in calorii. Invata sa citesti pe ambalaj informatii despre ce mananci si dieta ta o sa se formeze de la sine.

Daca vrei sa te si antrenezi eu iti recomand din suflet sa faci tot felul de exercitii corporale ( flotari, abdomene etc) si sa alergi din cand in cand (sau sa te plimbi).

Poti sa mananci din cand in cand si dulciuri fiindca inteleg ca iti e greu sa te abtii mai ales la inceput, dar nu sari peste limita si mananca mancarea pe care o gatesc parintii tai fiindca iti vor binele cand iti spun sa mananci tot ce ai in farfurie.

Sper ca ti am fost de mare folos! Mult succes in transformarea ta corporala!