Cu 300 calorii este moarte curata, asta daca vrei sa fi doar prin spitale. Un deficit caloric sănătos și pentru băieți nu trebuie să scadă sub 1500 calorii/zi, iar la fete sub 1200/zi.
Descărcați aplicația Eat&Track sau Yazio și acolo îți va da caloriile pe care trebuie sa le consumi zi de zi.
Cu un cântar de bucătărie și alegerea produselor cât mai naturale, citind ingredientele de câte calorii, carbo și proteine au fiecare și gătind sănătos, fără prăjeli, fără fast-food/junk-food-uri, fără sucurile carbogazoase din comerț și sport poți să mai da jos câteva kg. Deși circa 5-8 kg cred că este de ajuns, mai ales că ești în creștere.
Consumând doar 300 calorii este deja înfometare și astfel vei avea probleme de sănătate care vor apărea rapid: nu te mai poți concentra la studiu, căderea părului, pierderea vitaminelor și a mineralelor din organism, leșin și alte cele.
Eu sunt in deficit caloric de 1 an de zile, deși fiind fata am inceput cu 1550 calorii și cu cât am scăzut din greutate in timp, aplicația mi-a redus la 1280 calorii. Timp de un an am slăbit 14 kg. Și încă o țin, mai am de slăbit alte 13kg.
Încearcă să studiezi pe internet ce este deficitul caloric și nu te înfometa! După o dietă trebuie sa te menții, fără să te mai reîntorci la vechile obiceiuri.
Bafta!
Nu consum 300 calorii, cu 300 calorii mai putin decat mentenanta corpului meu.
Instalează-ți aplicație recomandata și îți va da caloriile pe care le consumi. Caloriile se iau în funcție de vârstă, greutate și înălțime. Abia apoi te apuci de treabă.
+ sex + nivelul de activitate fizica + anotimp + obiectiv (crestere in masa musculara, slabire etc.) ohooo
Ce usor ar fi daca s-ar calcula caloriile doar dupa varsta, greutate si inaltime.
Acolo ai toate datele pe care le cere. Dacă este curios și vrea sa slăbească o va face, știu exact ce se cere, am zis in mare parte.
Fiind si eu pasionat de alimentatie si sport esti prima persoana pe care o vad ca da informatii corecte si nu dupa ureche, bravo si succes in continuare!
Mulțumesc asemenea! Cu ajutorul deficitului caloric m-am educat cum să mănânc și să evit sa deschid frigiderul pe timpul nopții, obicei pe care l-am avut cândva. Cina o iau între 18-20:30, cumva sa am 2-3 ore înainte de a mă pune la somn.
3 mese și când și când gustări între mese daca simt nevoia.
Foarte bine procedezi, luand cina mai devreme e practic o metoda de a face fasting dar mult mai usoara de urmat dat fiind faptul ca dormi dupa spre deosebire de a face fasting-ul ziua cand ai de-a face mai greu cu foamea.
Nu, daca mananci echilibrat si nu faci un deficit caloric mare dintr-o data nu ar trebui sa te afecteze. La 14 ani corpul este inca foarte maleabil, o schimbare a stilului de viata poate sa produca efecte vizibile imediat.
In cazul asta iti recomand sa te apuci de un sport si eventual sa iei in considerare sa faci fasting in prima jumatate a zilei. Sau cel putin sa adopti o dieta sanatoasa, eventual sa elimini carbohidratii, grasimi saturate, zahar procesat