| Macovei_Razvan_1996 a întrebat:

Am 14 ani, am toti dintii noi insa sunt putini galbeni si nu stiu ce sa fac.Ma spal pe dinti dimineata la pranz si seara insa nu se albesc.Este vreo pasta speciala care e sigur ca albeste sau alte chestii(mulaje, solutii etc)? Stiu ca se poate face si operatie dar este insa foarte foarte scumpa.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| pietrean a răspuns:

Dintii se pot ingalbeni si de la ce consumam:ceaiuri,cafea,struguri negri,fructe padure,tigari,bauturi alcoolice.
Se pot albi cu fel de fel de proceduri si geluri,sub supraveghere medicala, dar poti incerca si cu bicarbonat de sodiu, deoarec nu poate sa-ti dauneze cu nimic.Pui pe degetul ud, bicarbonatul de sodiu si freci dintii.
Dac te mai intereseaza ceva, poti cauta pe GOOGLE tastand dinti+galbeni+cauze+tratament+albire

| BiuL a răspuns:

Cumpara-ti paste de dinti Colgate Max One White, te speli cu ea de 3 ori pe zi si o data sau de ori pe saptamana te speli si cu bicarbonat de sodiu. Daca intr-o luna nu observi imbunatatiri adreseaza-te unui dentist pentru o albire profesionala.

| OoBunnyoO a răspuns:

Dintii au in general culoarea lor proprie. Unii oameni se nasc cu dintii mai albi altii cu dintii mai galbeni. Daca faci parte din a doua categorie, nu conteaza cat de des de vei spala dintii vor ramane la aceeasi culoare.
Incearca sa cumperi pasta de dinti cu efect de albire sau geluri speciale. Acestea iti vor albi dintii cu o nuanta, doua, insa nu vor avea un efect foarte mare.
Evita consumul de cafea, ceai negru, alcool sau tutun.
Iar daca vrei ceva facut home-made bicarbonatul de sodiu si sucul de lamaie sunt bune, cand te periezi, insa ai grija sa nu le folosesti mai mult de 2, 3 ori pe saptamana pentru ca iti vor distruge smaltul si iti vor sensibiliza dintii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Bicarbonatul,zeama de lămâie chiar şi sarea de bucătărie te ajută la albirea dinţilor după fiecare spălare cu pasta de dinţi.În plus se găsesc în magazine foarte multe produse pentru albirea dinţilor, dar fumatul, cafeaua, ceaiul, vinul îngălbenesc dinţii. Dacă nici după asta nu eşti mulţumită poţi merge la medicul stomatolog pentru albirea dinţilor cu o soluţie specială.
Te pup!