| Lalex99 a întrebat:

Am 14 ani. De cateva zile am avut dureri in partea stanga a toracelui, undeva in zona inimi. Azi am mers la spital si am facut o radiografie sau radiologie, nu mai stiu exact, si diagnosticul a fost Ingrosarea desenelor bilare. Luni voi merge la medicul de familie pentru a primi tratament. Stiti cumva ce inseamna aceasta afectiune?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E vorba de ingrosarea desenului hilar pulmonar si inseamna ca ai o pneumonie interstitiala (o viroza pulmonara) sau ca fumezi foarte mult (ceea ce nu cred, tinand cont de varsta). Nu sta pana luni, mergi maine la medicul de familie, e destul de important sa primesti tratament cat mai repede.

| Lalex99 explică (pentru Brigaela):

Medicul de familie e in concediu pana luni si nu pot merge mai devreme si la spital mi s-a zis ca nu e ceva grav.

| mdaria a răspuns:

E recunoscut scrisul doctorilor. Probabil nu a scris bine, insa nu exista cuvantul "bilara".

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În primul rând, NU este vorba de "Ingrosarea desenelor bilare", ci de : "Accentuarea desenului hilar" mono/bilateral ( în cazul tău, cel din partea stângă )!

Cel mai probabil, este vorba de o PNEUMONIE interstiţială (atipică ) - vezi detalii la linkul :
http://www.rasfoiesc.com/......eumo42.php

TREBUIE să mergi cât mai URGENT la medic pentru a primi/începe tratamentul cât mai devreme!

Toate cele bune şi multă sănătate.

| Idealista a răspuns:

Salut,nu,nu stiu, dar sper ca aceasta e informatia care iti trebuie:
http://www.retetanaturista.ro/remediu-naturist/dischinezie-biliara-117.html

| Lalex99 explică (pentru Idealista):

Atentie! Pe diagostic scria BILARA, nu BILIARA.