Exrecitiile de la sala de forta iti pot afecta cresterea si exista posibilitatea sa nu atingi maximul de inaltime pe care l-ai putea atinge.
Poti sa faci sport si acest gen de activitate va fi benefica pentru corpul tau, pentru ca iti vei lucra muschii si asa vei ajunge sa poti avea un aspect frumos. Trasul de fiare la sala insa nu mi se pare bun pentru varsta ta, pe de o parte pentru ca acolo trebuie sa platesti intrarea, iar pe de alta parte, miscarea in aer liber iti va ajuta mai bine organismul. La varsta ta, esti bine proportionat, ai o inaltime potrivita si daca doresti sa-ti cultivi muschii, o poti face si prin munca in cadrul gospodariei tale, prin exercitii fizice, plimbari, excursii etc.
Daca exista vreo echipa de sport in cadrul scolii, poti sa te inscrii si tu si sa faci antranament cu ceilalti coechipieri. Sunt convinsa ca orice vei face, iti va fi folositor, insa important este sa fii convins ca, tu esti sanatos si ca iti doresti ca sa arati bine doar pentru ca, "sufletelul tau", sa poata "mobila" partea fizica din existenta ta.
Mult succes si multa sanatate.
Domne...ai frate rabdare... 16, 17 ani...sala la varste mici afecteaza cresterea... fa' inot, iar apoi la 17-18 sala...sa vezi ce frumos te dezvolti.
Nu cred ca ar fi o problema avand vedere cresterea, doar sa nu te fortezi foarte foarte mult...asta e tot...
E prea devreme, la 16-17 ani e cel mai sigur sa faci. Fa alt sport pana atunci... oricum ai toata viata inainte ca sa iti formezi corpul asa cum vrei.
Salut daca vrei sa incepi sa faci sala sa incepi exercitiile progresiv si sa nu pui de la inceput greutati foarte mari poti sa faci un abonament ca sa iesi mai ieftin decat sa platesti intrarea zilnic si sa nu iei proteine daca chiar vrei sa iti lucrezi corpul o faci doar cu munca si iar munca fizica fara tot felul de chimicale.
Eu as zice ca e cam devreme. Unele exercitii iti pot afecta cresterea in inaltime. Cartilajele de crestere nu sunt inchise la varsta ta.
Am facut 5 ani jumate de fotbal.Inca sunt nelamurit, mai vreau raspunsuri.
Multumesc celor ce au raspuns pana acum si celor ce urmeaza sa raspunda.