| mateiioan a întrebat:

Salut, am 14 ani si am aceasta problema. Am cautat pe mai multe siteuri dar totuși fara un răspuns sigur. Problema este următoarea. De ceva timp imi bate inima in piept mai tare decât de obicei. O vad in piept cum bate chiar și prin tricou. Mi-a luat mama pulsul si zice ca e normal. Mai am si un tremurat al mâinilor ceea ce eu inainte de obicei nu aveam.Ce poate fi? Vreau raspuns sigur

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Este perfect normal la varsta ta sa bata inima, si mai tare si mai incet, in functie de activitatile pe care le faci.

Din atata lucru ar trebui sa nu-ti creezi singur stres, doar mergi la culcare la 9 seara, ca sa te odihnesti, fiindca corpul tau are nevoie de mult mai multa odihna de NOAPTE, de cat ii oferi tu, de caeea si tremuri, de oboseala!

| mateiioan explică (pentru Violleta2022):

Mulțumesc o sa încerc

| thunder11 a răspuns:

Si eu tot 14 ani am si acum un an aveam la fel ca tine din foarte multe motive si motivele sunt urmatoarele:
- stateam treaz noaptea
- nu faceam sport deloc
- consumam sucuri in special cola foarte mult
- nu consumam destula apa
- eram foarte stresat
- mancam prea mult zahar

iar pot sa zic ca acum m-am schimbat total adica sucuri nu mai beau deloc de ceva vreme si dorm minim 8 ore pe noapte adica sunt ocazii in care nu dorm din anumite motive dar totusi incerc, fac mai mult sport si nu mai mananc nici prea mult zahar si junk food adica incerc sa mananc sanatos. Acum nu mai am nici o problema cu inima sau cu sanatatea in general cum aveam inainte doar cateodata am niste mici probleme la inima din cauza anxietatii dar in rest nu am nimic, acum nu stiu daca te regasesti prin ce am spus eu mai sus dar crede-mă conteaza foarte mult aceii factori mai ales ca acum este usor sa schimbi situatia dar la 20 de ani o sa fie mai greu si poate o sa fie prea tarziu

| mateiioan explică (pentru thunder11):

Mulțumesc f mult de sfat!

| thunder11 a răspuns:

Mersi

| gdsjdpUAS a răspuns:

Pulsul mare poate să fie cauzat și de atacuri de panică, cred că este important și momentul in care tu simti aceste simptome. Dacă de obicei simti după o activitate intensă, sau un moment tensionat pentru tine eu zic că poate fi asta! Sau poate sa fie cauzat de o nevralgie, o problemă neurologica care se poate rezolva ușor și repede. Te sfătuiesc, dacă această problemă continuă să insisti către mama ta și să mergeți la un doctor, el poate cel mai bine sa te ajute și sa te liniștească! Sper sa te ajute aceasta informație! Îți doresc multă sănătate și sper să fie totul ok pentru tine!

| Syzygy a răspuns:

La 14 ani e foarte putin probabil sa ai o problema cu inima, in perioada aceasta inima se dezvolta si ea bate uneori mai incet iar alteori mai repede, depinde de situatie. Daca ti se vede inima cum bate, pe piept, e probabil sa fie din cauza ca ai pieptu deformat, adica nu e proportional, nu e grav, dar ca sa nu se vada cum bate, trebuie sa faci foarte multe exercitii fizice pentru a creste niste muschi in partea respectiva. Noaptea, mai ales noaptea, nu te gandi la lucruri negative sau nu incerca sa-ti asculti bataile inimii, pentru ca te pot apuca palpitatiile, din nou nu e grav, dar pe unii ii sperie foarte tare acest moment, incearca sa te gandesti la ceva roz (ceva fericit) si nu atrage atentie la bataile inimii.

| mateiioan explică:

Salut, nu mi-ați mai răspuns până acum deoarece este prima data când intru pe acest site. totuși o sa bag de seama

| User198715383 a răspuns:

Poate sa fie dacă faci efort foarte mult!