Salut! Si eu aveam la un moment dat probleme cu somnul si incercam sa adorm fortat, insa efectiv nu reuseam.Am descoperit cateva "greseli" pe care le faceam si acum le evit, profitand de un somn mult mai odihnitor.
1.Incearca sa iti creezi un program de somn.Pe cat posibil, alege o ora astfel incat sa ai parte de cel putin 8 ore de somn(cam atat dorm eu)
2. Evita consumul de dulciuri seara
3.Incearca sa lasi orice tip de ecran macar cu jumatate de ora inainte de culcare(este recomandat mult mai mult timp, dar eu atat pot)
4.Gaseste in timpul zilei activitati care iti consuma energia(vei dormi mai bine )
Cam atat. sper ca te-am ajutat putin!
Încearcă să bei un ceai de tei inainte de a te pune la somn sau un pahar de lapte. Eu de obicei pentru a adormi ma uit la unele videoclipuri asmr nu stiu daca functioneaza si la tine
Încearcă să te trezești la 7 dimineața iar a doua zi seara pune-te la somn la ora 10.
O idee ar fi sa nu te gandesti ca trebuie sa dormi, ci sa cauti o pozitie buna si sa te gandesti ca te relaxezi. De asemenea, incearca sa casti chiar daca nu iti vine
Scoala-te într-o dimineață pe la 7 și baga-te sa spargi lemne toată ziua. O sa adormi la 21 fără nicio problemă. Lăsând gluma la o parte, ai nevoie de ceva activitate fizica făcută pr timpul zilei dacă vrei să adormi cu ușurință. Corpul tau probabil este foarte relaxat si nu are nevoie de odihnă.