| andreifr23 a întrebat:

Salut am 14 ani si tot am ganduri de suicid din cauza multor chesti si mereu am avut de gand sa o fac. ce ma ti sfatui sa fac astept oricand un raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CLaludiu1234 a răspuns:

Sinucidere nu e o soluție, gandeste te numai cat o sa sufere parinti daca te sinucizi, pune te in locul lor, problemele nu dispar dacă te sinucizi, caută soluții la problemele tale oricât ar fi ele de mari

| andreifr23 explică (pentru CLaludiu1234):

Ms o sa incerc sa fac tot ce pot insa sper doar sa nu clachez

16 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Cat de rea e situatia acum gandeste-te ca ajungi la 18 ani si poti munci, e vorba de ce pierzi, de ce sa ratezi momentul cand cresti si pleci singur intr-o chirie avand toata libertatea din lume, parintii vor fi cu treaba lor, colegii de scoala vor fi istorie, nici nu iti vei aduce aminte cum ii chema pe toti, iesi afara cand vrei fara sa dai explicatii nimanui, hai putin curaj ca ai mai multe motive sa ramai in viata.

| ioana748 a răspuns:

Buna,
Of, cand vin, vin toate odata si parinti paraleli si probleme cu cei din jur si probleme hormonale care sunt cele mai grele iti iau creierii foc si se amplifica orice necaz in sufletul tau.
Ai putea sa ne spui din problemele tale, terapia prin scris face bine.
Cu siguranță gasesti aici o vorba buna.
Viata este darul tau....nimic nu i mai important ca viata.
Trebuie sa supraviețuim.
❤️

| andreifr23 explică (pentru ioana748):

Multumesc de sfat

| ioana748 a răspuns (pentru andreifr23):

Cu drag❤️

| andreifr23 explică (pentru ioana748):

Am inceput sa ma maturizez

| ioana748 a răspuns (pentru andreifr23):

Ne maturizam vrand, nevrand.
Privește cu detasare la cei din jur.
Majoritatea sunt in mare confuzie in propria viata si este normal sa propage confuzie in jur.
Nu avem nevoie de confirmarea nimanui sa ne putem bucura de o raza de soare.
In general nu avem nevoie de confirmarea si acceptul nimanui sa mergem linistiti in propria calatorie.
Traim printre oameni, incercam sa fim civilizații, dar nu ne raportam la reperele lor si nici nu le cerem voie sa existam.
Ne vedem linistiti de ale noastre.
Zi frumoasa!❤️

| Standt a răspuns:

Sfatul meu este sa mai astepti. Sa vezi problemele si greutatile reale ale vietii. Sa ai si experienta asta. Apoi mai vorbim.

În primul rand gândește-te ce rezolvi dacă te sinucizi, nu rezolvi absolut nimic, ba mai mult alți vor suferi după tine foarte mult de exemplu părinți.Viața merge înainte cu bune,cu rele,mai bine încearcă să găsești o rezolvare la acele probleme din cauza cărora vrei sa te sinucizi,undeva trebuie să existe o rezolvare,dacă nu încearcă sa discuți cu cineva matur și serios despre motivele pentru care vrei sa te sinucizi cum ar fi un pastor,preot,un psiholog,părinți, cel mai bun prieten al tău, și dacă nici așa nu găsești rezolvare atunci începe să te rogi la Dumnezeu pentru cauzele pentru care vrei sa te sinucizi, să postești, poți merge și la biserică

Mda daca ai stii ce parinti buni am. nu reusesc sa imi fac nici o motivatie si trebuie sa le fac pe toate singur

+ ca primesc mai mereu bulliyng niciodata nu sunt acceptat lumea este schimbata total

Presupun ca bullingul e la liceu sau școală unde ești, stai liniștit și de mine își băteau unii joc la liceu sau la scoala, fă-te ca nu i vezi pe aia care isi bat joc de tine asa am facut și eu, nu o sa poți mulțimi pe toată lumea indiferent cat ai încerca, uneori nici chiar pe parinti nu o sa-i poți mulțumi

Sfatul meu, nu pune la suflet nimic din ce zice lumea,mai ales colegi,trebuie sa nu-ti pese ce zice lumea, că tot timpul se gaseste cineva sa te vorbească, gura lumii nu o astupă nimeni, cauta-ti o activitate care sa-ti placă și sa-ti ocupe timpul, adica să ai un obiectiv, un țel în viață poți face și o programare la psiholog [[[De reținut! asta nu înseamnă că ești și nebun dacă mergi la psiholog ]]] evident dacă vrei nu te poate obliga nimeni să mergi la psiholog care te poate ajuta mai mult decât mine sau ceilalți de pe TPU

| Robert45481 a răspuns:

Fi pozitiv și ocupă-ți timpul plimbă-te fă ceva ce îți place nu te mai gândi la ce nu poți rezolva pe moment că nu are rost te amăgești singur

| Sadboy11 a răspuns:

Salut, nu zic ca poate nu faci multe, nu vreau sa par răutăcios, dar uneori suntem nevoiți sa ne maturizam de copii, dar gândește te la ce va fi peste un an 2 și unde vrei sa ajungi, lupta un continuare cât se poate, încearcă sa nu te gândești la ce ai de făcut pe zi de exemplu: Vrei sa tai lemne și te gândești: pfoai cate lemne am de tăiat, eh, dar dacă te ai pune la treaba fără sa te gândești nu va fi chiar asa demoralire, pe lângă asta, încearcă sa fi indiferent și creazati o lume a ta, de exemplu mergi la pescuit sau fa ceva ce te relaxează, da uneori poate fi stresant/necajitor/dezamăgitor dar astea te va face sa fi persoana care vei deveni în viitor, poți deveni o persoana foarte respectata înaintând în viata, dar ce voiam sa spun e ca: Dacă nu ar fi probleme de când eram mici, nu am fi fost oameni maturi și responsabili din ziua de azi, asa ca. Bucura-te de viata, sper ca te am ajutat, pe principiul asta am mers și acum sunt bine În Madrid și fac ce vreau când vreau fără sa dau explicații, nu zic, e greu, dar e și satisfacator, multa sănătate!

| andreifr23 explică (pentru Sadboy11):

Salut ms de sfat incep sa gandesc lucrurile ma simt mult mai bine