1. Aparatul dentar nu micșorează dinții, in schimb ii aduna si aliniază frumos, ca strunga sa dispară si sa fie drepți. Așa ca nu e o problema daca sunt puțin mai mari.
2. Aparatul nu se pune doar pe dinții care nu sunt la locul lor, ci pe toată partea ( de sus sau jos), pentru ca altfel nu se poate strânge, in așa fel încât sa îți apropie dinții.
3. Nu e nici o problema daca e puțin ciobit, exista un aparat care ti șlefuiește. Problema rezolvata.
4.Repet, daca îți pui aparat ar trebui sa iti pui pe toți dinții, astfel ca mușcătura sa îți fie corecta, daca nu, strunga ti se va muta la urmatoarea pereche de dinți. Dar daca îți pui si tu ca tot omul, dinții se apropie, se aliniaza frumos, strunga se închide, iar in spate ti se face loc pentru maselele mintii.
Împreună cu tot cu controalele lunare eu am plătit 4000 de lei pe un aparat simplu. Dar prețul variază, in funcție de cabinetul unde mergi.
5. Da, după ce scoți aparatul, va trebui sa porți un aparat de noapte, (seamănă cu o proteza de plastic, pe care ți-o pui pe dinți), care te ajuta sa îți menții dinții drepți, pentru ca după ce îți scoți aparatul, dinții au tendința sa se duca înapoi, dar aparatul de noapte împiedica asta. E puțin enervant si simti un disconfort la inceput, dar te obișnuiești cu timpul.
6. Aparatul pentru toți dinții e in jur de 3000-4000 lei, deci îți sugerez sa îți pui din acesta pentru ca nu exista aparat doar pentru dinții x, y, z.
Nu stiu de unde ești, sau unde ai putea sa îți pui aparat dentar, dar te orientezi tu, mergi in mai multe locuri si te interesezi. ( eu sunt din SM, si mi-am pus la Datcu Oana).
Iar dintele ciobit se rezolva ( ti-l slefuieste si ii aduce pe toti la acelasi nivel), nu cred ca e o problema varsta ta, nu te mai stresa. Nu stiu exact cat costa, bănuiesc ca in jur de 100 de lei. Intrebi tu la cabinetul unde vei merge