La varsta ta, miscarea multa si alimentatia corecta sunt de baza, fiindca esti in crestere si spre definitivarea organismului tau (ca dimensiuni).
Pentru genunchi (si nu numai) ai nevoie de miscare multa, chiar un pic fortata si indelungata, cum ar fi DRUMETIILE, pe jos, eventual si "munca de la tara": sapat, cosit manual, taiat lemne, dar si mancaruri traditionale taranesti, "batranesti": supa de gaina /cocos (fiert minim 5-6 ore), piftie, toba, muraturi de casa (la borcan mare si la butoi), legume si fructe din gradina, lactate din lapte de vaca si oaie, capra etc.
Nu degeaba, majoritatea celor cu varsta de peste 80 ani au consumat si consuma aceste produse...
Salut, iarna nu prea fac miscare dar cat a fost cald cam pana la prima zapada am fost la scoala cu bicicleta cam 6-7 km dus-intors, deci putina miscare tot faceam iar treburile normal ca nu lipsesc pentru ca stau la tara. De mancat mananc oricum doar mancare gatita si apa consm moderat. Dar totusi cred ca este vorba de cresterea brusca.
Genunchii nu vor mai trosni daca vei consuma magneziu. Acesta se asimileaza cel mai bine daca este luat din plante; iar frunzele de telina(nu radacina) sunt bogate in magneziu.
Parintii tai sa iti faca o ciorba bogata in astfel de frunze. Frunzele sa fie spalate bine (dar nu oparite). Apoi sa adauge la ciorba ceapa, morcovi, fidea, si tot ce se mai pune in mod obisnuit la o astfel de mancare. Dupa 2-3 castroane (dar nu toate la o singura masa) vei vedea ca genunchii nu iti vor mai trosni. Garantat.
Și eu am avut aceasta problema și nu doar la genunchi. Folosește o alimentație corecta, vitamine și bea multe lichide. Mananca cât se poate de des fructe și ai grija de sănătatea ta. Te pup!
Bine, multumesc de sfat!