| DragosVoicu a întrebat:

Am 14 ani, sunt baiat si am cam toate simptomele diabetului (de vreun an). Am fost si mi-am facut glicemia dimineata pe nemancate si a iesit 97, tin sa precizez ca sunt slab si inalt (1, 82) si ca, cu o zi inainte de a-mi lua glicemia nu am mancat absolut nimic cu zahar si foarte putini carbohidrati (am mancat fructe si legume cu carne la cuptor). Cum pot fi sigur daca am o problema sau nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mai fa-ti o glicemie. Diabetul nu are simptome specifice, asa incat nu prea ai cum sa le ai pe toate, de vreme ce ele nu exista. Faptul ca bei mult lichid si urinezi mult poate fi din alte cauze (de la simplu fapt ca asa esti tu obsnuit sau ca faci mult sport, o dieta prea sarata sau o alta afectiune, presupunand ca depasesti 3 litr de urina pe 24 de ore). Faptul ca desi mananci normal si slabesti constant (alt simptom al diabetului) poate avea nenumarate cauze, cel mai probabil ca ai nevoi crescute din cauza varstei.
Glicemia nu este influentata de ceea ce mananci in ziua de dinainte, atata timp cat nu mananci cu 6 ore inainte de analiza, asa ca practic nu conteaza ce ai mancat in ziua de dinainte. Glicemia ta actuala este normala si, foarte probabil si a doua va fi normala, asa ca nu ai nici un motiv de ingrijorare

| DragosVoicu explică (pentru Brigaela):

Am si setea constanta si sunt obosit mereu
Posibil sa fie de la lipsa de sport deoarece pana acum un an faceam mult sport, m-am accident si nu am mai facut nimic, dar si atunci eram destul de anemic.

| Brigaela a răspuns (pentru DragosVoicu):

Incearca sa reduci la jumatate cantitatea de sare pe care o mananci si sa bei 2, 5 litri de apa pe zi. Oboseala nu e semn de diabet, poate fi de la anemie sau de la abuzul de ecrane

3 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Glicemia este buna si ai procedat corect cand te ai analizat. Fiind slab, sunt sanse mici sa ti se fi redus receptorii insulinici. Dependenta de zahar se trateaza. Zahărul este o toxina, otrava si se stie asta. Fiind un drog, problema este de natură psihiatrica. Medicatia te ar putea ajuta sa nu mai simti nevoia de a consuma zahar si sa previi diabetul.