| Bosznic a întrebat:

Salut, am 14 și fac sala de vreo 3 luni, am progresat imens doar că am o problema cu coloana de când am început, mă doare foarte tare și în plus coloana mea in zona lombara este deplasată puțin în stânga, îmi puteți spune de ce?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ai progresat in ce? in rau din cate se poate.
Daca ai facut sala la aceasta varsta atunci e o mare greseala, asta ar fi si cauza principala a "avarierii" coloanei!
Sunt fost practicant de mai multe sporturi printre care si 8 ani de sala, este o greseala imensa ca copil sa faci cu greutati, dar imensa, pe mine m-a costat ani de zile de recuperare si bani si timp! M-am apucat de la 17 ani, o greseala! Ajunsesem la un nivel mare, al rezistentei si efortului, acum sunt un mos fata de ce puteam face la 19-20 ani, dar m-a costat!

Pentru toti pustii care vor sa lucreze cu greutati le zic sa nu o faca, faceti-o dupa adolescenta, adica imediat dupa varsta de 21 de ani, atunci corpul este format complet, pana atunci articulatiile nu sunt "complete", le avariezi, le 'pierzi', am vorbit metaforic oarecum, mai putin medical dar este cat se poate de adevarat, faceti sala dupa 21 de ani pentru ca e cel mai sigur pentru voi toti!

| Violleta2022 a răspuns:

Sala este INTERZSA copiilor in crestere fiindca stagneaza cresterea hormonala a organelor si oaselor afectandu-le grav, dupa cum vezi sala ti-a facut mai mult rau decat bine si asta destul de rapid, ca sa-ti spuna calr ca ce faci NU este bun la anisorii tai, atat de micut si fragil.

Sala este recomandata tinerilor PESTE 20 de ani, carora li s-a oprit cresterea si restul adultilor, evidnet.

Intre 14 si 19 ani este recomandat un SPORT de echipa sau individual, un sport care sa iti stimuleze hormonii de crestere si sa te ajute la dezolvarea psihica si fizica, sanatoasa si armonioasa.
Aceste sporturi recomandate sunt: baschet, volei, handbal, inot, tenis si atletism.

"mă doare foarte tare și în plus coloana mea in zona lombara este deplasată puțin în stânga"

in situatia asta este total interzis orice sport si mersul la sala, ca poti ramane paralizat. Nu, imi pare rau, dar nu glumesc!

Urgent la medic!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu putem, dar o deplasare a coloanei este un handicap ce trebuie tratat cu gimnastică medicală recomandată de medic, căci dacă nu, riști consecințe grave în timp.

Răspuns utilizator avertizat
| gratargratar a răspuns:

Se poate sa ai scolioza lombara sau sa fi facut vreo hernie de disc.
Oricum, tu la varsta ta trebuie sa practici sporturi de echipa (fotbal, baschet, handbal) sau inot. Nu ai de ce sa faci sala. Sala se face dupa 20 de ani. Intr-adevar vad tot mai multi copii la sala, dar acestia pierd timpul si isi mai fac si rau.

| Alex00615 a răspuns:

Cel mai probabil te-ai fortat prea tare la sala si ti-ai avariat coloana vertebrala. Ia-o mai usor si fa cu greutati mai mici, nu cresti cu greutati cat mai mari, ci cu exercitii bine facute. Deasemenea, eu zic sa mergi la medicul de familie sa te consulte in zona lombara cat mai repede pana nu devine mai rau