| Idk344 a întrebat:

Salut,am 15 ani, 1, 85 m și vreo 95+ kg.Sunt de o săptămână în deficit caloric dar am 3 întrebări.
Consum doar 1500-1550 calorii pe zi, e prea puțin? Cam cat trebuie sa consum?
Beau destul de des sucuri gen cola zero,fanta zero,pepsi zero,îmi va afecta rezultatele?
Vreau sa nu pierd masa musculară daca se poate și deocamdată nu fac sala dar vreau sa mă reapuc, trebuie totuși neapărat să fac sala sau vreo sport(mă gândeam să mă duc la box)?
Apropo, chiar daca săracă în calorii, dieta mea e destul de bogată în proteine, fiind alcătuită în mare parte din piept de pui, oua și fulgi de ovăz.
Mulțumesc anticipat, cel mai bun răspuns primește funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Frank51 a răspuns:

1. 500kcal deficit
2. Poți sa bei băuturi zero
3. Dacă nu ai fost la sală înainte nu ai ce sa pierzi.

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

Sa stii ca de multe ori ma pacalesc si eu, azi am cumparat doua cornuri unul cu crenvursti cu mustar unul cu polonez, e si ce crezi aveau 800 de calori, eu am crezut ca au maxim 400, desi asta cu calculatul e foarte complicat, ieri o mica salata de icre 130 de grame 800 de calori

| Frank51 a răspuns (pentru RAY):

Trebuie evitate. Eu încă încerc să renunț la cereale, dar am reușit parțial să nu mai mănânc alte dulciuri, din cereale îmi iau cam 30% din calorii.

| RAY a răspuns (pentru Frank51):

De ce sa renunti la cereale, eu bag lapte cu ovaz

| Idk344 explică (pentru Frank51):

Mersi de răspuns, am fost la sală înainte am ceva masa musculară, e bine că pot bea băuturi zero fiindca îmi e greu fără. Nu știu cât ar trebui să mănânc in mod normal, ți-am dat date despre mine ceva mai sus, îmi poți spune tu aproximativ cam cate calorii are trebui sa consum zilnic ca să fiu în deficit caloric de 500?

| Idk344 explică (pentru Frank51):

Ar trebui să renunț la cereale? Eu mănânc ovăz, fiindcă are ceva proteine, și mă face să mă simt plin mai repede

| Frank51 a răspuns (pentru Idk344):

Nu neapărat. Dacă eviți alimentele bogate în calorii o sa fie bine, și să mănânci zilnic multă fibra din legume, fructe, carne, și cam atât. Pe lângă dietă sănătoasă trebuie să ai și o viață activă.

16 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Citeste aici https://slabire-crestere-in-masa-alimentatie.blogspot.com/......impul.html

Efectul pierderii în greutate indusă de dietă asupra calității musculare, a forței musculare și a funcției fizice Scăderea în greutate indusă de dietă reduce conținutul de lipide musculare (evaluat prin atenuare cu raze X sau RMN) ( 52, 62, 63, 74 ) și nu afectează ( 55, 65, 93 ), sau scade ușor ( 48, 52, 56 ), forța musculaturii piciorului. Rezistența la prindere și măsurile globale ale funcției fizice, cum ar fi echilibrul, viteza de mers sau urcarea scărilor, se îmbunătățesc după pierderea în greutate ( 52, 54 - 56, 93, 115, 127). Îmbunătățirile funcției fizice după scăderea în greutate indusă de dietă se datorează cel mai probabil pierderii excesului de masă totală de grăsime corporală ( 128 ), care poate interfera cu mișcarea, mersul etc. Pierderea în greutate indusă de creșterea cheltuielilor energetice prin efort ( rezistență sau rezistență combinată) îmbunătățește forța musculară în comparație cu pierderea în greutate indusă de dietă, dar nu îmbunătățește rezistența în comparație cu menținerea greutății și nu îmbunătățește funcția fizică mai mult decât pierderea în greutate indusă de dietă ( 53, 55 ). Scăderea în greutate combinată indusă de dietă și exerciții fizice, pe de altă parte, are ca rezultat îmbunătățiri mai mari ale funcției fizice decât pierderea în greutate numai prin dietă sau exerciții fizice ( 53, 55). Majoritatea studiilor care au evaluat efectul creșterii aportului de proteine ​​în timpul pierderii în greutate asupra forței musculare și a funcției fizice nu au găsit un efect benefic al aportului ridicat de proteine ​​asupra forței musculare a piciorului sau a funcției fizice la adulți tineri și bătrâni și sedentari sau activi fizic ( 54, 56, 98, 107 ). Suntem conștienți de un singur studiu ( 115 ) care a constatat o creștere mică, dar totuși semnificativ mai mare, a funcției fizice (evaluată prin utilizarea bateriei de performanță fizică scurtă) la adulții obezi mai în vârstă care au pierdut aproximativ 10% din greutatea corporală și au consumat 1, 2 g proteine ​​· kg greutate corporală −1 · d −1și ≥30 g proteină / masă decât subiecții din grupul de control cărora li s-a recomandat să consume 0, 8 g proteine ​​· kg greutate corporală -1 -1 d -1 în modelul lor obișnuit înclinat (~ 15% la micul dejun, ~ 35% la prânz și ∼50% la cină). Cu toate acestea, schimbarea puterii mânerului nu a fost diferită între grupuri ( 115 ). Împreună, aceste rezultate sugerează că pierderea în greutate, în ciuda faptului că provoacă pierderea masei musculare, are efecte benefice asupra calității mușchilor și îmbunătățește funcția fizică generală. Intervenții dietetice potențiale noi pentru îmbunătățirea masei musculare, a forței musculare și a funcției fizice în timpul pierderii în greutate Au fost identificate mai multe intervenții dietetice potențiale noi pentru creșterea masei musculare și a forței musculare, inclusiv (dar nelimitat la) vitamina D, n-3 FA derivate din ulei de pește și β-hidroxi-β-metilbutirat ( 129 - 133 ). O meta-analiză recentă a studiilor efectuate între 1996 și 2014 a constatat un efect pozitiv mic, dar semnificativ, al suplimentării dietetice cu vitamina D asupra puterii musculare, în special la persoanele în vârstă cu insuficiență de vitamina D, dar fără efect asupra masei musculare ( 129). Cu toate acestea, singurul studiu despre care suntem conștienți, care a evaluat efectul suplimentării cu vitamina D asupra modificărilor induse de pierderea în greutate ale masei și funcției musculare, a constatat că suplimentarea orală cu colecalciferol (2000 UI / zi), comparativ cu placebo, a scăzut piciorul (dar nu piept) forță și nu a avut niciun efect asupra masei musculare ( 134 ). Suplimentarea cu n-3 FA derivată din ulei de pește s-a dovedit a îmbunătăți masa musculară, forța și funcția fizică la adulții vârstnici stabili în greutate ( 130, 131 ); și β-hidroxi-β-metilbutirat, un metabolit al leucinei, a îmbunătățit atât masa musculară, cât și puterea la adulții tineri și în vârstă sănătoși ( 132, 133 ). Cu toate acestea, efectele lor asupra masei musculare și a forței în timpul slăbirii nu sunt cunoscute.
x

| RAY a răspuns (pentru RAY):

CrP la o doză de 400 mcg de crom luată timp de 24 de săptămâni de înotătorii competitivi a crescut semnificativ masa slabă cu 3, 5%, a scăzut FM cu 4, 5% și a scăzut procentul de grăsime corporală cu peste 6% în comparație cu grupul placebo [ 38 ]. Mai mult, au fost înregistrate creșteri ale LBM la subiecții care nu au încercat pierderea în greutate, dar au luat 200 mcg de crom din CrP [ 8, 31 ]. Kaats și colab. Au raportat o îmbunătățire semnificativă statistic a compoziției corporale după 72 de zile de suplimentare cu 200 mcg / zi sau 400 mcg / zi de crom de la CrP la 154 subiecți care nu au încercat scăderea în greutate. Deși nu a existat nicio diferență între cei care iau 200 mcg și cei care iau 400 mcg, ambii au arătat o îmbunătățire semnificativ mai mare decât cei care au luat un placebo [ 8].

| Violleta2022 a răspuns:

Un dietitician si un endocrinolog recomanda pentru slabit 1000-1200 calorii pe zi, asa ca, tu manaci mult mai mult decat este necesar.
Sucurile nu au ce cauta in diete, fiindca sunt cele responsabile de esuarea dietelor.
Fulgi de ovaz iarasi nu au ce cauta in dieta, cum nu au ce cauta cartofii.
Astia sunt carbohidrati si nu sunt permisi.

Ce-i permis: carne de orice fel, oua, ficat si alte organe si evident legume si salate. Nimic altceva!
Spor la dieta si... apuca-te si de sport, ca sa slabesti frumos.

| Idk344 explică (pentru Violleta2022):

Îmi pare rau să-ți spun dar ar trebui sa te informezi mai mult, in primul rand daca as manca 1000 de calorii pe zi corpul meu ar trebui să-mi folosească masa musculară ca să supraviețuiasca, în al doilea rând, poate ai dreptate cu sucurile dar cu carbohidrații? de ce sa nu am voie carbohidrați daca sunt în deficit caloric?
Eu acum nu țin dietă keto sau cum se numeste, sunt doar în deficit caloric atat

| Violleta2022 a răspuns (pentru Idk344):

Fiindca carbohidratii din cereale, doarece te fac pufos, crescand stratul de grasime din corp.
In ce priveste deficitul caloric, mai ales daca vrei sa slabesti, 1200 calori este maximul cat poti manca zilnic, conform studiilor medicale pentru obezi, diabetici si cei cu probleme de slabit.
Sunt foarte informata in acest sens, fiindca aceste sfaturi le-am primit direct de la un endocrinolog de renume mondial si un dietetician din occident. (nu sunt copilas de 15 ani, ci om matur)>

| aXy99 a răspuns (pentru Idk344):

Nu mai asculta ce spune cretina asta, debiteaza numai elucubratii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cât ai slăbit intr o săptămâna cu 1500 calorii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Și eu m-am apucat de deficit de o săptămâna dar devin obsedată și scad mult mai mult nr caloriilor. Ce meniuri îți faci? Vrei sa vorbim despre asta?

| Idk344 explică (pentru anonim_4396):

Bineînțeles dacă dorești poți să mă contactezi pe Instagram dragosradoi. 1234