Ai obezitate morbida, inima si celelalte organe iti sunt inecate in grasime.
Am cunoscut pe cineva ce are un baiat care era obez de mic, l-au dat parintii la diverse sporturi, mers la doctori, psiholog, solutia a fost inel gastric la 16ani pentru ca nu mai voia sa se duca la scoala...
Obezitatea e o boala cronica, cu greu iti mentii o greutate adecvata mai ales cand incepe din copilarie plus ca impiedica o dezvoltare normala avand 40kg in plus in cazul tau.
Cere parintilor sa te mai duca la un doctor specializat in tratarea obezitatii infantile.
Nu chiar. M am cantarit iar in seara asta (ultima data cand m-am cantatit a fost acum o luna si aveam 87 si am crezut ca in astea 30zile m-am ingrasat foarte mult) si am 86 si 600 avand in vedere ca am mancat chiar bine, destul de mult azi De cand ma stiu niciodata nu am incercat sa tin un regim sau sa mananc sanatos. Ce am vrut am mancat. Si m as simti in stare sa dau 25 30kg jos in 6 7luni, avand in vedere ca imi plac foarte mult legumele, supele, ciorbele, fructele.
Inaltimea este genetica, deci este foarte probabil ca vei avea o inaltime similara cu a fratelui tau din datele pe care le dai.
De inaltat, te mai inalti.In urmatorul an, te vei inalta 5-10cm. asa cum doresti pentru ca asa este normal pentru varsta ta. Apoi e posibil sa te mai inalti cate 1cm. pe an in urmatorii ani pana la 20.Deci vei ajunge sa ai o inaltime aproximativa de 1, 65cm.
In ceea ce priveste slabitul, daca ai fost la medicul nutritionist sau endocrinolog (ideal ar fi la ambii dar nu stiu unde au mers parintii tai cu tine), atunci trebuie sa ii asculti sfaturile.
Desigur, munca fizica arde calorii si imbunatateste metabolismul, dar ai grija, pentru ca depunand efort, vei avea tendinta de a manca mai mult, asa ca ai grija la alimentatie.
Nu iti spun acum ca trebuie sa stai doar pe salate. Poti manca mancare gatita, supe, ciorbe, dar evita painea, pastele, dulciurile si prajelile.
De fapt, poti manca orice atata timp cat exista un deficit caloric, dar nu cred ca preferi o ciocolata pe zi in locul unei farfurii de supa si felul doi, de exemplu.Deci ai grija la cantitate in primul rand. Exista pe internet calculatoare online care iti permit sa calculezi IMB-ul, aportul de calorii pentru a slabi si asa mai departe.
De slabit, poti slabi 2kg., poti slabi 20kg. sau sa te ingrasi mai mult in functie de vointa ta si efortul pe care il depui.In 5-6 luni cat ai, poti slabi si 25kg. daca ai vointa.Dar depinde numai de tine.
Succes!
Mastacan_Petrica_1966 întreabă: