La tine este problema de balonare.
Un medic gastro-endocrinologic ar trebui să te examineze.
1. În caz de scaun moale este cât se poate de normal să apară astfel de probleme. Rezolvă problema scaunului moale. Acesta apare din pricina dulciurilor și a oțetului. Zahărul și oțetul nu fac altceva decât să strice alimentele sănătoase care le-am consumat, fermentându-le. Alimentele vor începe să fermenteze și vor fi eliminate prin fermentație la orice cantitate neînsemnată de zahăr, miere sau oțet pe care o consumăm. Mâncarea nu se va mai elimina prin digestie așa cum ar fi trebuit in mod normal, ci prin fermentație.
Fermentația produce gaze, balonare.
2. O altă cauză a balonării este mâncatul prea repede. Hrana trebuie mestecată încet.
De asemenea bolul de mâncare (așa se numește cantitatea de mâncare pe care o introducem în gură) nu trebuie să fie prea mare, deoarece va fi înghițită mai înainte de a fi mestecată suficient. Organismul va căuta să scape de ea și o vei înghiți --vrei nu vrei- cu aer. Stomacul nu are dinți (cum spunea cineva), și nu va putea fi digerată.
3. Să nu bei apă în timpul mesei. Apa se bea înainte de masă cu 30 de minute, și după ce mâncăm la o oră sau chiar mai mult. Hrana nu se va digera decât după ce va fi eliminată apa.
4. Niciodată nu trebuie să consumăm la aceeași masă fructe și legume crude, deoarece împreună vor produce fermentație. Dacă avem salată de crudități la masă, atunci nu mai mâncăm fructe decât la masa următoare. Sau dacă avem fructe nu mai mâncăm și salată.
5. Trebuie să elimini băuturile carbogazoase (inclusiv berea).
Pe lângă cele de mai sus, recomand și niște pastile naturale care ajută împotriva balonării. Am luat și eu o perioada de la Dacia plant ceva asemănător cu acestea și mi-au făcut bine în mod vizibil și repede: https://www.daciaplant.ro/ghimbir-comprimate-3569.html
Le găsești și prin magazinele naturiste, sau poți lua altele asemănătoare.
Mulțumesc pentru răspuns! Dulciuri mănânc des, și mănânc f repede, dar din obișnuință mănânc asa repede, apa nu consum în timpul mesei și nu consum legume sau fructe.
Voi încerca o dieta și sa cumpăr acele medicamente, dacă nu îmi trece sunt nevoit sa caut un medic endocrinolog, nu pot sa trăiesc cu sunetele astea deranjante.
în vara anului trecut, am băut cu un verișor într-o zi, multe doze de beri, știți cum sunt alea de la Ciuc cu lămâie, am băut fără alcool de la rece vre o 3 una după alta, și am băut puțin cu alcool dar foarte puțin, oare sa m-a afectat prostia aia?
Asta a fost în vara anului trecut și poate a contribuit la starea actuală, dar nu în mod esențial.
Un medic de medicină internă, dar până atunci, încearcă o cură simplă.
3 zile dietă hifrică, doar ceaiuri, un pic de compot de fructem dar nu fructe crude și nici sucuri.
Apoi adaugă ciorbe pasirate, și un pic de iaurt tot cam 3 zile.
Apoi mâncare normală dar mestecată foarte bine.
Fast food exclus.