| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Salut am 15 ani si as vrea sa stiu si eu daca pot avea probleme cu inima sau daca se face infract la varsta sata. ve intreb pentru ca mi-am luat tensiunea si o aveam 139/71. si m-am speriat. dau funda ajutati-ma. va rog sa nu ma speriati

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In principiu e putin probabil sa faci infarct la varsta asta, dar poti avea probleme de inima, evident. Infarctul, pe de alta parte, nu da modificari ale tensiunii arteriale, asa ca nu exista nici o legatura intre valoarea tensiunii arteriale si posibilitatea de a face efort. iar 139/71 este o tensiune foarte buna pentru varsta ta, mai ales daca nu ai luat-o dupa macar 10 minute de repaos in pat. Consulta un psiholog, problema ta este strict mentala.

| Broadband a răspuns (pentru Brigaela):

Mai taci cu consultul tau..la orice nimic trebuie sa va duceti la doctor.e foarte normala tensiunea..in perioada cresterii, pubertatii asa se intampla e normala..eu am avut-o si 16/8 si n-am patit nimic. cand va aud cu medic stomatolog, consulta un drac, consulta un lac...ma disperati cu atata prostie.

| Brigaela a răspuns (pentru Broadband):

Mai citeste de cateva ori raspunsul meu, fiindca nu ai reusit sa-l intelegi. I-am spus ca tensiunea este normala (de fapt am zis foarte buna) si ca daca s-a speriat, sa consulte un psiholog (acest user a mai pus vreo 50 de intrebari cu aceeasi tema, deci are o problema reala, care il macina permanent, la un moment dat zicea ca si-a luat tensiunea de 3 ori intro singura zi!)

| Broadband a răspuns (pentru Brigaela):

Am vazut sute de intrebari pe site-u asta..cineva intreba ca il doare maseaua si ce pastila, medicament sa ia..si voi : consulta un medic stomatolog.voi credeti ca toata lumea are bani si timp sa piarda pe la doctor. ii recomandati o pastila sau un spray Lidocain pulverizezi putin pe masea si gata..cand va aud atata la orice nimic trebuie sa te duci la doctor..ma doare in calcai dupa ureche..vai trebuie sa merg de urgenta la doctor happy doamnee

| Brigaela a răspuns (pentru Broadband):

Daca tu iti neglijezi sanatatea prosteste, nu inseamna ca trebuie sa le recomanzi si altora sa faca la fel. daca la maseaua care il doare are un abces si face meningoencefalita dupa aceea (perfect posibil daca nu merge la stomatolog la timp), iar tu i-ai spus sa puna lidocaina, iti vei asuma raspunderea penala si civila? Fiindca esti raspunzator de vorbele tale si va trebui sa ti-o asumi. Eu prefer sa dau un sfat bun si sa nu periclitez nici sanatatea cuiva, nici libertatea mea.

| darrio2007 a răspuns:

Tensiune normala.Nu te speria.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Se poate

| Aron98 a răspuns:

Uite, nu trebuie sa te sperii si in cazul lu sabuferepepaine nu il asculta. Deci, daca tie iti este frica cea mai buna solutie ca sa iti treaca frica este acea de a auzi ca esti bine din gura unui doctor profesionist si nu de la orisicine.
Faza este ca nu trebuie sa asteptui. Si eu am probleme cu inima dar stai linistit un infarct nu vine chiar asa repede mai ales la o varsta destul de frageda. Principalele simptome ale infarctului sunt:
Durerea retrosternala. Nu orice durere in "capul pieptului" poate fi un infarct, de exemplu pirozisul – durerea datorata refluxului gastroesofagian. Insa daca aceasta durere se insoteste si de alte simptome, cum este senzatia de sufocare, pierderea constientei si nu cedeaza la un analgezic uzual (o pastila pentru durere), atunci trebuie sa apelati serviciul de ambulanta. De obicei starea se imbunatateste daca se administreaza nitroglicerina, dar atentie, aceasta nu este intotdeauna eficienta. Durerea este resimtita de obicei ca o gheara sau ca o presiune.
- Durerea poate iradia la baza gatului, in bratiul stang pe marginea ulnara pana in degetul mic (nu este obligatoriu sa ajunga durerea pana la degetul mic)

Sper ca ti-am fost de ajutor si inca odata, nu lasa timpu sa treaca

Întrebări similare