| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Salut am 15 ani si mi-am luat tensiunea aseara cu un aparat elctric imiediat dupa ce mam asezat pe canapea. si o aveam 159/79 dupa ce am luat-o de trei ori a ajuns la 123/66 si acuma mi-e frica ca am ceva cu inima si ma ingrijorez.

ajutati-ma dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Bolnav esti, asta e clar... suferi de ipohondrie. ai pus intrebarea asta de 1000 de ori

| Roliii a răspuns:

Depinde si de unde ai aparatu, daca il ai de nu stiu unde atunci poate nu-i bun aparatu, si in mod norma pulsul ar trebui sa fie de 70/min acuma cu tensiunea ar fi bine ca sa te consulte un medic.

| Kirito21 a răspuns:

Dar tu mereu ai impresia ca ai probleme cu inima ti-am mai spus suferi de ipohondrie si daca o lasi sa iasa de sub control vei avea probleme serioase pe viitor. Vorbeste cu parintii si mergi la un psihiatru. Si inceteaza sa iti mai iei tensiunea de 10 ori pe zi.

| 17Ioana a răspuns:

Nu ai nimic, probabil era din cauza efortului, cand te-ai pus pe canapea, te-ai inistit/odihnit si era normal sa scada.
Valorile sunt normale
Apropo, ce canapea ai? Sa nu zici ca de la https://www.modela.ro/categorie-produs/canapele-si-coltare/canapele/, ca si eu tot de acolo am o canapea extensibila

| Rebecaaa29 a răspuns:

De ce nu te duci la medicul de familie?

| Popescu_Andreea_1969 a răspuns:

Este absolut normal. Tensiunea se ia de cateva ori in general, chiar si la medic. Pentru ca prima data e normal sa fie mai ridicata, dupa care corpul se relaxeaza si atunci scade si tensiunea.

123 cu 66 este mai mult decat normala. Daca aveai probleme cu inima sau cu circulatia, ai fi avut minima mare. Atata timp cat minima ta nu depaseste 90 (ceea ce la tine nu e cazul, cel putin nu la varsta asta) totul e ok.

Nu iti mai imagina chestii si mai ales citeste putin despre cum se ia tensiunea. Sunt o gramada de informatii pe Internet daca tot mai ai dubii.

Întrebări similare