| Raul141 a întrebat:

Salut, am 16 ani 1.65 si aproximativ 65 de kg, recent m-am apucat de sala. Imi va afecta asta cresterea si dezvoltarea in continuare avand in vedere ca nu fac exercitii care sa imi forteze coloana. Si imi puteti recomanda ce sa mananc dimineata, la pranz daca trebuie sa mananc inainte sa ma duc si ce sa mananc dupa? Si tatal meu a fost mai mic ca mine in clasa a 10-a si totusi a crescut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 95Cosmin a răspuns:

Sunt o garama de chestii care trebuie sa le stii, dar daca vrei sa te tii de sala eu zic ca le vei invata.Cauta si tu pe internet sau, daca stii engleza, uitate pe youtube la videoclipuri, sunt o gramada de channeluri care sunt dedicate fitnnessului.Revenind la intrebarea ta:1)Nu are cum sa iti afecteze cresterea, ba din contra, te ajuta sa te dezvolti mai bine, dar asta doar daca efectuezi exercitiile cum trebuie.2)Sa iti zic eu cum fac ca sa iti faci o idee:
Inainte sa ma duc la sala mananc fulgi de ovaz cu lapte si banane si mai beau o cafea pentru energie, dupa ce vin de la sala mananc masa principala, de exemplu: orez brun cu conserva de ton si cu iaurt.
Inainte sa te duci la sala incearca sa mananci ceva usor si nu foarte mult, pentru ca nu e confortabil sa faci exercitii cu burta plina, dupa ce ai terminat cu sala poti manca mai mult.

Mult noroc happy
PS:Ca sa vezi rezultate vizibile iti trebuie minim 3-5 luni de sala, asta daca faci ce trebuie.

2 răspunsuri:
| 95Cosmin a răspuns:

Fii atent aici un videoclip in engleza despre cate repetari si cate seturi sa faci: http://www.youtube.com/watch?v=ArrZxOHf5Pg&feature=em-uploademail

| Marwell a răspuns:

Pe acest site gasesti informatii despre primul program de antrenament, alimentatie etc
http://fit4sport.wordpress.com/