| andrei099686086 a întrebat:

Am 16 ani si 8 luni si am o problema foarte enervanta care s-a agravat de anul trecut..Incepand de acum vreo 5 ani, imi venea sa strang asa din ochi, dar mi-a trecut si de 3 ani nu mai ma pot opri..Adica nu ca nu pot, dar am impresia ca nu se deschide ochiul complet si altata pun si degetul la ochi si il deschid sa il simt ca e deschis..Asta e cu dreptul, dar se intampla mai rar si la stangul..Anul trecut am fost la un control la ochi si mi-a recomandat niste picaturi de pus in ochi..Parca putin mi-a fost mai bine, dar cand nu am mai pus, a fost la fel..Acum,doar cand imi pun saliva la ochi nu imi mai vine sa strang tare cand il inchid, dar asta merge max 1 min si dupa nu mai merge, doar dupa vreo 2, 3 ore..De vazut vad perfect si la consultul de la ochi, am iesit perfect..Ma puteti ajuta va rog? Si cateodata simt ca am ceva in ochi, cu toate ca nu am...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ar putea fi vorba de un tic nervos.

"Exista ticuri de origine neurologica, a caror cauza este organica si ticuri psihogene, a caror cauza este un conflict inconștient, o traumă psihică"

Citeste si aici ce trebuie să faci:
http://m.ziare.com/......ce-1187862

Du-te să vezi ce zice si un alt oftalmolog (poate că, totuși, de vină sunt dioptriile), iar dacă nu rezolvi situatia, du-te si la un consult neurologic, însoțit de unul dintre părinți.

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la neurologie, ca s-ar putea sa ai probleme de alta natura.

| XYZ02 a răspuns:

Mergi la un psiholog, poate este vorba despre un tic sau ocd.