La 16 ani beneficiezi de dreptul la confidentialitate si poti merge singura la ginecolog. Pentru o interventie chirurgicala estetica insa, formularul de consimtamant informat trebuie semnat de o persoana majora (parinte sau tutore).
In ambele cazuri trebuie sa mergi insotita de un parinte sau un tutore legal (nu orice persoana majora). La ginecolog pana la 17 ani (pentru consultatie simpla), iar pentru orice fel de interventie, oricat de minora, pana la 18 ani.
... iar pentru interventiile de chirurgie estetica este oricum mai prudent sa astepti pana la 18 ani. Daca e vorba de sani, asteapta sa se termine de crescut, nu te grabi cu implanturi inainte de a implini 20 de ani.
Nu este vorba de implanturi ci de indepartarea excesului de piele din labia majora care din cate stiu este destul de comuna si o interventie minora. dar pana acolo am de mers la un consult si as vrea sa stiu daca ar fi mai bine sa merg direct la un ginecolog sau mai intai la doctorul de familie? daca merge pe prima varianta nu as avea nevoie de bilet de trimitere? si daca merg mai intai la doctorul de familie atunci este necesar ca familia mea sa afle?
Poti lua bilet de trimitere la ginecolog de la medicul tau de familie. Ai grija sa-l informezi ca nu doresti sa afle parintii. Teoretic, nu are voie sa le spuna, dar practic, e om si poate uita...
Daca mergi la ginecolog fara trimitere, pentru o consultatie cu plata, nu te stie nici vantul, nici pamantul.
dobrin1019 întreabă: