6) Spirulina si nutritia la copii
Copiii, aflati in perioada de crestere, au o foarte mare nevoie de nutrienti. Daca aportul de substante nutritive in aceasta perioada este insuficient, sanatatea si dezvoltarea lor vor fi serios afectate. Spirulina, bogata in nutrienti, poate asigura rapid necesarul de substante nutritive la copii. Spirulina este bogata in fier, ce previne anemiile ce pot surveni in aceasta perioada.
http://www.tiens-romania.ro/......sule-.html
Baiatul meu merge la sala ia spirulina impreuna cu calciu si zinc.Osa incepi sa te mai ingrasi in llimite normale.Nu-ti fie frica ca nu devi obez.Toate produsele sunt de la Tiens-romania.ro
Esti foarte slab, ai nevoie de proteine + carbohidrati la greu si de cel putin 5 mese pe zi.
Surse bune de proteine : piept de pui, piept de curcan, muschi de vita, peste ( de preferat peste oceanic : somon, ton, etc. ), branza slaba
surse bune de carbohidrati : orez, cartofi, paste, brocoli, quinoa
La 16 ani poti face inot sau sala. La ambele lucreaza toate grupele, sau poti incerca kickboxing, important e sa faci un sport care sa-ti placa, daca vrei muschi atunci sala clar ( toti sportivii se duc destul de des la sala, e singurul loc unde chiar lucrezi muschii cum trebuie ).
Ca proteine recomand un gainer ( 30 % proteine, 60 % carbohidrati ) de pe www.megaproteine.ro, dymatize super mass gainer e foarte bun, dar mai sunt si altele, depinde de bugetul tau.
Mai poti vedea informatii pe culturism.ro, getfit.ro, etc.
Pe TPU se pare ca e plin de copii frustrati care abereaza ca un brat cat stejarul poate avea forta unui copil, ca sa-ti dai seama ce nivel redus de inteligenta au de nu fac diferenta intre un brat cu muschi si un brat de grasime, ambele pot avea diametru 50, dar cand ai diametru 50 doar muschi, normal ca ai o forta de tigru.
Esti in crestere, sa NU mananci fastfood... mancarea aia te va face din slab, obez si chiar fara sa-ti dai seama.
iti recomand sa ai 3 mese pe zi sau chiar 4, echilibrate.
de exemplu dimineata nu manca carne si oua dupa americanii ca ei sunt ca o minge saracii. poti manca o felie de paine (paine adevarata de la brutarie nu ambalata) cu unt (nu margarina) si cu branza de vacuta sau oaie, care contine Ca(Calciu) cee ce iti va dezvolta putin masa musculara si iti va intarii oasele.
Poti bea si un Pahar de lapte asortat sau suc natural Timbark. NU PEPSI, NU COLA, NU ADRIA, NU SPRITE, NU FANTA. in niciuncaz artificiale. contin un eur de la colorant care iti ataca ficatul si te trezesti Doamne fereste cu un cancer de nu mai scapi de el la 30 de ani.
Poti asorta cu biscuiti simpli sau din fibre. NU Manca ciocolata dimineata, ciocolata e ca o baterie Duracell : te simti cu energie primele 20 de minute dupa nu mai ai deloc. daca vrei ceva dulce recomand mierea de albine. cea mai sanatoasa.
La pranz, nu trebuie sa mananci nici mult nici consistent. e de-ajuns un antreu, o ciorbita si un "felul doi" portii moderate nu exagerate. este bine in acest meniu sa ai si peste. Pestele are fosfor si potasiu, care te ajuta mai ceva ca MemoPlus din farmacii.incearca sa eviti mancarurile picante cu multe sosuri. Daca tie iti place mai picant daca esti innebunit dupa snitele, manaca-le cu paine. sau mamaliga, prajeala de la snitele ataca stomacul si te trezesti ca ai arsuri. mergi la control : gastrita, si in ultimul stadiu ulcer si nu mai e nimic de facut, dar tu sa nu ajungi la asta.
Ziceam ca poti sa ai o gustare intre mese. manaca ce iti face tie placere dar in cantitate foarte mica. Manaca salata, marar, morcovi, rosii sunt cele mai bune ingrediente pentru o minte sanatoasa in corp sanatos!
pentru seara vei evita carnile.vei manca lactate, daca nu ti-e foame poti sa-ti faci un ceai, nu manca prajeli seara in nici un caz never ever! o sa ajungi 4x4.
inca ceva. evita sa bei foarte multa bere... o sa-ti creasca burtica de la bere
ca sport iti recomand ceva de oameni inalti : volei, baschet, innot, bicicleta. Nu te apuca sa mergi la "sala" acolo ai sa faci muschi. noi la medicina le zicem muschi artificiali, deoarece se creeaza masa musculara, dar nu forta astfel ca unu cu bratu cat un trunchi de stejar va avea forta unui copil.
{roteine nu lua : te sfatuiesc deoarece banuiesc ca vrei sa mai mergi si tu cu vreo fata in privat proteinele cresc masa muschilor si involueaza pe "Nea Gigi". Cu alte cuvinte ce creste pe brat scade intre picioare, si exista riscul sa nu mai ai erectie deoarece sangele utilizat in mod normal pentru o erectie, se distribuie catre niste muschi care nu prea au nevoie de el. astfel raportul de mai sus.
incearca sa nu te iei dupa prietenii tai cu sala de la 8 dimineata la 4 dupa-amiaza si dupa aia o shaorma in parc. daca faci asta s-a dus dreacu tot ce ai facut in ziua respectiva. Masa musculara se dezvolta cel mai bine prin innot.nu sala.
daca chiar vrei sa iei ceva de la farmacie, ia un Eurovita Multi-minerale. in fiecare zi timp de 30 de zile. Beneficii :
- intaresti oasele
- intaresti sistemul imunitar
- creste rezistenta la efort
- creste concentrarea
p.s.: poti bea cafea dar incearca pe cat posibil sa nu fumezi, sau daca tot vrei sa fumezi nu mai mult de 5 pe zi.
Bafta!
Ce ai putut sa aberezi, cu ce ai spus tu NU o sa puna muschi niciodata, o sa devina miss Venezuela
Tu chiar nu te pricepi DELOC la nutrie?
In primul rand pentru muschi ai nevoie de mai mult de 3 mese, 5-6 mese CONSISTENTE pe zi, dar mese, nu gustari, cu 3 mese nu pui muschi nici in 20 de ani de antrenamente.
In al doilea rand, carne la greu, eu in perioada de masa am peste 1 kg de carne / zi, sportivii de performanta au mult mai mult, dar nu prajeli, carne slaba ( piept de pui fiert, pe gratar, curcan, etc. ), eviti GRASIMI, nu carne, poti consuma carne slaba LA GREU, asta si trebuie ca sa pui muschi.
Una din mese sa fie cu 2 ore inainte de antrenament, sa aiba carbohidrati-proteine raport 2-1, EVIDENT ca e ceva VITAL, si cea mai importanta masa la 30-60 de minute dupa antrenament, obligatoriu o combinatie de genul piept de pui cu orez, muschi de vita cu brocolli, etc.
Cand faci muschi nu exista "pranz", exista mic dejun ( masa 1 ), masa 2, masa 3, masa 4, masa 5 + cina ( masa 6 ), asta exista.
Iar de sala ai aberat COMPLET.
"unu cu bratu cat un trunchi de stejar va avea forta unui copil.", serios? Daca e muschi pur, in niciun caz, daca e un brat cat un trunchi din grasime, normal ca nu are forta.
Cand cresc muschii creste si forta, la sala lucrezi cu greutati DIN CE IN CE MAI MARI.
Eu dupa 2 ani de sala nu mai ma punea nimeni din liceu la skandemberg, si inainte ma puneau destul de multi.
Incearca sa nu mai aberezi. La sala faci in primul rand FORTA si apoi muschi, dar tu care n-ai calcat in viata ta pe acolo nu ai de unde sa stii.
" Masa musculara se dezvolta cel mai bine prin innot.nu sala", sigur, premiul pentru cea mai CRETINA replica posibila.
Nu-l mai invata la prostii dobitocule, iti dai seama ca el nu e sportiv de performanta e un tanar de 16 ani cu 47 de kile toi se pare normal sa incepi cu 6 mese pe zi? tu degeaba ai muschi daca nu ai creier, du-te si umple-le buzunarele la sala.Eu nu am facut nici macar o ora de sala in viata mea, am 20 de ani, am fost sportiv mi-a lacut sa alerg sa inot sa fac ciclism si pe bune te-as pune si la skanderberg, daca ai muschi mari nu inseamna si forta, daca oasele nu se dezvolta pe ce dreacu creste muschiul?
tu ai cam chiulit la orele de biologie, lasa-i pe cei pe domeniu sa comenteze despre nutritie, baga tu carne in tine cat poti si vedem dupa aia ce fel de sanatate o sa ai.
eu i-am dat un sfat sanatos si practic, sa spargi banii pe sala si pe 1kil de carne pe zi, poate tu ai 120 de kile si intelegem apetitul pentru 6 mese si 1 kil de carne pe zi, dar pyco NU e sportiv de performanta, NU are antrenament la zi, NU poate asimila 1 kil de carne pe zi la 47 de kile, tu gandesti ce dreacu? tu crezi ca are bila cat a unui om de 90 de kile sau pancreasul poate produce cat produce la un bou de 120 de kile? nu poate, lasa-ma dreacu cu sala ta, lasa-l pe el sa decida, eu i-am dat sfaturi medicinale nu vreau sa-l ingras. daca manca mult deodata se ingrasa si poate chiar sa faca diabet din cauza mancarii in exces, dar nu te duce capu nici pana la sala asa ca n-am ce dreacu sa-ti explic!
"u degeaba ai muschi daca nu ai creier", daca nu am terminat medicina ca tine nu inseamna ca nu am creier, doar ca lucrez in alt domeniu, am terminat Politehnica, Automatica si Calculatoare si tot acolo am facut si masterul.
"daca ai muschi mari nu inseamna si fortaŢ, atunci cum explici ca ridic greutati din ce in ce mai mari? Magie? Ma uit la o greutate si se ridica singura?
Nu i-am recomandat un kg de carne, am dat doar un exemplu, poate manca 6 mese mai mici, se asimileaza mai bine mancarea decat la 3 mese, dar fara mancare nu face nimic, daca mananca atat de putin cum ai zis tu nu o sa-si schimbe formele.
Muschii se fac in bucatarie, prin exercitii doar le dai un stimul ( micro-rupturi de fibre ) care apoi se refac, si in zilele de pauza cand se refac atunci cresc, daca nu au toti nutrientii necesari, nu o sa ai progrese prea bune.
Si fa si tu diferenta intre un brat de grasime si unul de muschi, e evident ca primul nu are forta si al doilea are.
"Eu nu am facut nici macar o ora de sala in viata mea" -> se vede, in general oamenii care nu au calcat pe acolo spun prostii, de genul la sala nu faci forta si multe altele
"si pe bune te-as pune si la skanderberg", de luni sunt in Bucuresti
Apropo, Arnold manca si 4 kg / zi in perioada de masa ( stii, exista perioada de masa si de definire ), si pare destul de sanatos pentru varsta lui. Si multi altii ( Joe Weider, a implinit recent 90 de ani, etc. ).
Nu am 120 de kg, acum sunt la perioada de definire si am chiar sub 90, 88 mai exact.
Si eu am recomandat carne slaba, branza slaba, carbohidrati gatiti cat mai simplu ( de genul orez fiert ), de la astea cresti in masa musculara, nu te ingrasi.
Inca ceva, tu sigur nu esti repetent la medicina?
"proteinele cresc masa muschilor si involueaza pe "Nea Gigi".", asta fac STEROIZII, testosteron, etc., in niciun caz proteinele. Proteinele NU influenteaza in niciun fel testosteronul, NU CONFUNDA CU STEROIZI sau alte substante dopante.
Proteine consumi si tu ZILNIC ( carne, branza, oua, soia, si alte alimente ), proteinele NU afecteaza potenta in niciun fel, asta e demonstrat stiintific din anii 70.
Citeste aici :
http://www.doctor.info.ro/proteine.html
E un articol scris de MEDIC, si vezi parerea mai multor medici sportivi. Proteinele de la sala sunt obtinue din ZER ( care e din lapte ), proteina e separata de restul continutului ( grasimi, etc. )
In ce an esti la medicina? Tu chiar nu stii NIMIC?
Inteleg ca la sala nu te pricepi, dar nici macar la proteine? Asta e ceva de baza.
Sincer, CITESTE, CITESTE, CITESTE, esti documentat ZERO.
1. cine dreacu e arnold si alalalt?
2. nu trebuie sa manance 6 mese pe zi dintr-o data! eu i-am dat un meniu de inceput, el poate creste cantitatiile dupa cum simte, dar nu o sa pui pe cineva aproape anorexic sa ia dintr-o data 6 mese pe zi ca nu suporta organismul, putin cate putin.
Cat despre proteine > alea le ia din alimente obisnuite nu numai carne, si in niciuncaz din boabe facute din dreacu stie cate euri si tampenii de la farmacii si chestii naturiste.
Forta musculara nu depinde de cantitatea de proteine ingerate, pentru ca nu proteinele sunt „combustibilul" pentru muschi, ci glucoza si grasimile.
Nu uit ca pyco nu e sportiv nu poti sa-i dai ce-i dai unui homalau de 88 de kile care face de 2 ani sala ( ca probabil de sport nu a auzit, a fost scutit la sport)
1. Arnold Schwarzenegger, celebrul actor de la TV si fost guvernator al Californiei, a fost unul din cei mai mari culturisti ai tuturor timpurilor, si in perioada cand era Mr Olympia manca si 4 kg de carne pe zi + multe altele ( inclusiv proteine la cutie chiar si steroizi ), si e foarte sanatos la 65 de ani. Ah da, si el avea doar muschi FARA GRASIME, fiecare fibra era perfect vizibila
2. meniul tau de inceput e pentru slabit sincer.
"boabe facute din dreacu stie cate euri si tampenii de la farmacii si chestii naturiste", firmele avizate FDA ( ai auzit de FDA sigur, doar esti la medicina ) si avizate medical sunt foaret ok, si sunt din zer, nu din "boabe", proteinele vegetale sunt destul de proaste.
Eu personal folosesc dymatize elite whey, 2 milioane / cutie, ma tine o luna, si sunt foarte multumit, are si calciu, si glutamina si aminoacizi BCAA.
Si toti sportivii folosesc suplimente, chiar si oamenii care nu fac sport, suplimentele sunt o metoda "comoda" de a-ti sigura nutrientii necesari fara sa-ti fortezi stomacul mancand foarte multe mese pe zi.
"Forta musculara nu depinde de cantitatea de proteine ingerate, pentru ca nu proteinele sunt „combustibilul" pentru muschi, ci glucoza si grasimile.", in niciun caz, proteinele ( de fapt aminoacizii din proteine ) sunt caramizile masei musculara, ia citeste. Combustibilul ala e doar ca sa ai energie la antrenamente, nu contribuie la masa musculara, de-aia si eu recomand o masa bogata in carbohidrati inainte de antrenament ( de preferinta cu absorbtie lenta ).
Ti-am dat un articol despre proteine, l-ai citit? E scris de medici, iti mai pot da 100 de articole medicale, proteinele ajuta cel mai mult la marirea fortei, glocoza si grasimile ajuta la ingrasat.
Citez :
- pentru atietii " de forta " aportul de proteine ar trebui sa fie de 1, 7 - 1, 8 g/kgcorp/zi;
- pentru atietii de anduranta aportul de proteine ar trebui sa fie de 1, 2 - 1, 4 g/kgcorp/zi;
Deci, cand vrei forta => maresti cantitatea de proteine. Era oarecum logic.
Cu glucoza si grasimi obtii un brat mare, fara pic de forta, pentru ca are un % mare de grasime, in loc de muschi si uite asa ajungi la concluzia ca "la sala nu se face forta ".
SI sala e tot sport, dupa 50 de min de ridicat greutati pana la epuizare + 4-5 km alergat, sunt epuizat, ceea ce e normal. Am mai facut si kickboxing ( la respect gym ) si inot. Dar niciunul nu mi-a marit forta asa cum mi-a marit sala, dupa 6 luni de sala am avut progrese mai mari in forta decat dupa 1 an jumate de inot, si acum ma compar cu mine insumi, ca totusi, a creste in forta nu inseamna sa devii campion mondial la skandemberg ( ah da, toti campionii la skandemberg baga sala la greu, ia vezi pe www.bratdefier.ro sau alt site in domeniu ), ci sa cresti in forta inseamna sa poti ridica greutati mai mari decat ridicai inainte, e o comparatie cu tine insuti, nu cu X sau cu Y.
Proteinele nu sunt "combustibil" pentru muschi, dar sunt de 10 ori mai importante pentru muschi si FORTA decat glucoza si grasimile, e demonstrat stiintific, nu aberez eu singur pe aici.
P.S. : ce inaltime/greutate ai domnule sportiv?
Nu vreau sa intelegi gresit domnule culturist, eu nu sunt sportiv de performanta, fac sport de placere nu pentru performanta.
am 1 92 inaltime si 84-86 de kile (undeva pe acolo), am structura atletica, si NU am muschi proeminenti dar am forta. si rezistenta. Repet nu fac nici un sport de performanta dar intr-o zi obisnuita, alerg in jur de 14 km intr-o baza sportiva din Sinaia, jud. Prahova unde locuiesc in timpul vacantelor. In fiecare zi joc baschet si volei, si de 2 ori pe saptamana frecventez un bazin de innot unde merg cu prietenii. In zilele calduroase ce au trecut am fost pe Muntii Bucegi cu bicicleta pe toate varfurile montane impreuna cu prietenii. Cand sunt la facultate si nu am asa mult timp de astfel de recreeatii joc tenis de camp in perimetrul special amenajat de catre adminsistratorii complexului unde locuiesc.
Pe scurt, faci cardio la greu
La 1.92 ca sa ai muschii proeminenti trebuie sa ai >= 100 de kg, si muschii au greutatea lor, nu sunt "aer', sunt chiar mai grei decat grasimea. Daca aveai 1.80 spre exemplu, erau mai proeminenti.
Si forta pe care o ai vine strict de la muschii pe care ii ai, e imposibil sa maresti muschii fara sa-ti maresti si forta ( e demonstrat stiintific ), sunt legate una de alta. Pot sa-ti dau articole medicale sau stiintifice despre asta, daca vrei.
Desigur, daca pui 5 kg de grasime in loc de 5 kg de muschi, normal ca forta ramane la fel.
Daca sala nu era cel mai bun loc pentru forta, atunci de ce o folosesc atat de multi? Toti sportivii care practica sporturi unde forta este necesara ( ex. arte martiale categoria grea, rugby, etc. ), nu dau skandemberg sau culturism exemplu, fac sala la greu? E simplu, la sala e singurul loc unde poti lucra muschii din toate unghiurile si sa maresti greutatea folosite. Spre exemplu indreptari cu haltera, unde faci exercitiul asta? E cel mai bun pentru zona lombara ( care este destul de firava ), si unii au devenit atat de puternici incat pot face indreptari cu o masina, avem si un roman Paul Pirjol, care a tinut o masina ridicata cat timp cineva a schimbat o roata ( deci nu doar 10 secunde ), nici ala nu are forta in brat? Si ala are forta unui copil?
Faptul ca alergi 14 km in loc de 10, sau faci 70 de flotari in loc de 40, nu inseamna ca esti mai puternic, inseamna ca esti mai rezistent. Forta = greutate mai mare, nu repetari mai multe, distante mai mari, etc.
din simpla curiozitate, "NU am muschi proeminenti dar am forta", 84-86 de kg la 1.91 inseamna ca ai o masa destul de mare, cum ti-ai masurat forta? Forta = greutatea maxima pe care o poti ridica o singura data.
Nu spun ca alte sporturi nu sunt bune, doar ca ma enerveaza dezinformarea, chestii de genul "muschi falsi, fara forta" ( de parca medical ar fi posibil asa ceva ), etc.
Mi-am masurat forta cu niste prieteni la care nu exista zi fara sala, si dupa cum am spus, muschii lor "lucrati" cu zeci de milioane de lei in 2-3 ani sunt exact precum capul unora... de forma ca sa dea bine la bluze mulate roz si ochelari de soare in club sa aiba fata de camatar.in timp ce ei sparg milioanele ca sa traga sa transpire si sa faca muschi de forma, ca nu le sta bine fara 55cm in brat, eu fac muschi de forta relaxat doar distrandu-ma si facand sport.mult sport, nu de performanta de placere ca sa imi petrec timpul aer liber ca asa este sanatos.nu trebuie sa consum mancare sa-mi bag familia in faliment si nici sa inbogatesc farmaciile si magazinele naturiste.
pyco a spus pentru a ma dezvolta mai bine, nu sa ajunga o gorila plina de muschi. Deci raspunsul meu este elocvent in aceasta privinta. Taranii de la sate se dezvolau bine prin taiat de lemne in padure si mamaliga cu branza.
55 in brat doar muschi are campionul mondial la culturism ( care are vila in las vegas, 6 masini sport, etc. ) si castiga o gramada de bani, si a ajuns la peste 50 dupa cel putin 10 ani de culturism, dar DOAR asta, fara job si altele care sa-i consume timp. In niciun caz prietenii tai nu au 55 in brat, nu au nici macar 50 ( decat poate grasime, cu grasime poti avea si 60 in brat )
Nu-mi bag familia in faliment din 2 motive :
- am un venit destul de mare cat sa-mi permit sa bag si triplu si tot sa nu se simta
- am abonament la 5 stele din partea firmei unde lucrez, cu jacuzzi, piscina, tot, pachet VIP, la world class downtown, deci nu ma costa nimic. SI sincer, oricine isi permite un amarat de abonament, hai as fim seriosi, nu da nimeni familiment daca isi face abonament la o sala normala
"prieteni la care nu exista zi fara sala" -> muschii se dezvolta in zilele de pauza, daca faci zilnic sala NU POTI sa ai muschi + forta, profesionistii fac vreo 5 sedinte / saptamana, si aia au cu totul alte conditii, si tot nu fac zilnic.
Ce fac prietenii tai se numeste supra-antrenament, si cand vrei sa faci muschi+forta eviti supra-antrenamentul.
Eu imi lucrez bratele o singura data pe saptamana, si totusi am reusit sa obtin 42 si am forta destul de mare, pot face 11 indreptari cu 90 de kg de la jumatatea tibiei, tu poti? Sau ti s-ar desprinde vertebrele daca ai incerca o singura repetare?
Incearca sa-ti masori forta cu o "gorila plina de muschi" NU de cineva cu muschi + grasime sau muschii umflati cu apa ( exista si asta ), incearca cu cineva care se antreneaza CORECT la sala, nu cu copii mici care probabil au doar 3 mese pe zi si se duc zilnic la sala, in sportul asta mai mult NU inseamna mai bine, o sa fi uimit de rezultate.
Nu a obtinut nimeni medalii la skandemberg sau la probe de forta cu inot sau taind lemne, absolut TOTI au obtinut medalii dupa ani de antrenamente la sala, daca se putea cum zici tu, nu mai se duceau la sala.
Ca o concluzie :
1. cele mai bune pentru masa si forta sunt exercitii cu greutati mari, repetari putine + timp de refacere suficient (minim 48 de ore pentru o grupa mica si 72 de ore pentru o grupa mare ), e DEMONSTRAT, deci o sala facuta corect depaseste inot + taiat lemne + urcat pe munte la un loc
2. proteinele sunt cele mai bune pentru muschi, nu mamaliga ( si da, taranii au proteine, ca au oua, carne, branza, lapte, zilnic, si naturale, nu de la mamaliga sau fasole au forta )
3. compara-te si tu cu cineva care trebuie, vino la un eveniment organizat de oncescu ( ai auzit sigur de el ) sa vezi acolo oameni care fac sala CORECT, sa vezi ca tu nu ai forta nici 10 % din ce au aia, acolo vin medaliati la skandemberg, aur si argint la europene, aur de 2 ori la mondiale ( oncescu ), etc.
4. Si antrenamentul la sala e benefic pentru sanatate, mai ales daca il combini cu cardio ( alergat spre exemplu )
Problema ta e ca inca nu ai cunoscut pe cineva care face sala corect, se odihneste corect si se antreneaza corect, probabil si din cauza ca nu ai calcat in viata ta intr-o sala moderna si vorbesti asa "de pe margine", fara niciun pic de experienta.
Eu nu dau banii pe astfel de prostii cum ar fi sala.dau banii ca sa trag? ti-ai gasit...
eu imi pastrez banii pentru :
- sa-mi tunez masina
- sa-mi fac o casa (fond de economii)
- sa-mi iau cele mai noi aparitii de carti din domeniul pe care il studiez
- sa am bani cand ies in oras la lautari sa nu ma duc sa beau o bere si sa plec.
- sa-mi permit sa ma si imbrac
- sa-mi permit sa mananc sanatos (mancarea sanatoasa e de trei ori mai scumpa decat ce ne baga UE pe gat)
astea sunt prioritati. Pentru ce sa fac sala?
apropo ai zis de 2 ori de onescu. sincer nu am auzit de asta. E bodyguard ceva?! sau ce invarte el?
acu o dam in frunze si prostii... pyco a intrebat ce sa faca sa se dezvolte nu sa faca muschi. nu inteleg de ce te-ai bagat tu?! sau la tine dezvoltare inseamna sa bagi acolo nsite muschi?! eu i-am sugerat o dieta echilibrata, dar daca ai citit ce scrie cu rosu : "Atentie! Problemele de natura medicala sunt probleme serioase care necesita asistenta/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativa si in nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare va recomandam sa apelati la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament."
esti doctor? ai terminat cumva anefs cu specializarea nutritie? tu ai invatat de procesoare si alte chestii de la voi. nu inteleg cu ce scop te-ai bagat... Eu i-am propus ceva pentru a fi sanatos si a putea corpu sa duca incet-incet, s anul faca slanina de 2 metri pe el.
te rog nu mai raspunde pe bune imi pierd timpul citind despre ceva ce nu ma pasioneaza si nu e nici pe subiect. M-am convins si eu de ce creierul creste invers proportional cu muschii.
Ok, atat mai am de zis si am incheiat discutia, ramai tu cu dezinformarea ta si gata.
Oncescu e singurul roman care a fost campion MONDIAL la skandemberg. Si face demonstratii de forta, spre exemplu acum doboara recordul mondial la inot pe sub apa cu 50 de kg legate de corp, si aproape toata forta lui e facuta la sala.
E IMPOSIBIL sa-ti creasca muschii fara sa-ti creasca si forta, sincer, vine unu mai dotat genetic, te pune la skandemberg, cum ai facut tu cu pritenii care se antreneaza prost, si gata, rezulta concluzia ca sala nu mareste forta.
ZIlnic la sala = cel mai prost antrenament posibil
Sincer, astea sunt argumente de copii mici, studiaza inainte sa faci afirmatii, ca asa un pitic la 1.30 indiferent ce sport face, nu o sa te depaseasca la forta, chiar daca tu stai degeaba, si geneticul joaca rolul lui si din asta ar trebui sa rezulte ca orice sport nu mareste forta, doar ca nu poate ala sa te puna?
M-am bagat pentru ca ma enerveaza dezinformarea, ce ai enumerat tu este :
- sala nu mareste forta, si ai dat argument de copii mici, ca ai pus tu pe unii care se antreneaza prost, cine stie ce mananca si stau in cluburi
- proteinele afecteaza potenta ( confuzie clara cu steroizii )
- brat cat un stejar cu forta de copil ( right, copiii imping sute de kg de la piept, cat fac aia cu brat de stejar )
- inotul dezvolta muschii mai bine decat sala ( poate daca legi o greutate de tine, pe care s-o maresti constant, nici atunci nu sunt sigur ).
Si eu ti-am adus argumente la fiecare afirmatie facuta si am dat si exemple concrete, si articole scrise de MEDICI sau stiintifice. Nu am facut nicio afirmatie fara sa fie sustinuta de argumente.
P.S. : simplul fapt ca ziceai de tricou roz in club arata ca esti plin de idei preconcepute, ca fapt divers oamenii care fac muschi natural NU pierd vremea in cluburi, decat cocalarii care isi injecteaza steroizi sau alte chestii sa-si umfle muschii cu apa ( da, aia au bratul mare fara forta, ca doar apa nu mareste forta ).
Ce enumerare ai facut cu banii, pai eu bag in sala + mancare sub 5 % din venitul meu lunar, am de 6 ani casa mea, nu am rate, imi raman destui bani pentru proiecte personale, pentru excursii, plimbari. Si sincer, doar manelistii se lauda ca se duc "la lautari", oamenii normali se duc fara sa se laude cu asta, nu e asa mare lucru ce faci tu
Nu am terminat anefs, dar de cativa ani citesc aproape zilnic despre nutritie si antrenamente, ma pasioneaza foarte mult acest domeniu. Culturismul, kickboxingul si skandembergul sunt sporturile mele favorite, in ordinea aia.
Atat voiam sa zic, urasc dezinformarea si aduc mereu argumente impotriva ei.
Duude...
"Seful paharelor si Visul Femeilor" asta ai completat la ocupatia ta?
Si din poze vad ca un sportiv daca face skandemberg cu tine, trebuie sa aiba grija sa nu-ti rupa mana
Se vede ca nu ai facut nicio zi de sala, imi dau seama ce "forta" ai, de la inot si restul
Cocalar tipic, pe banii parintilor, caruia ii e lene sa ridice greutati
Du-te la lautari si povesteste-le despre forta ta
Decat sa mor de foame mai bine ridic banii de pe masa si ii dau la femei
pe bune nu ma intereseaza sa fac sala, fac sport ca sa ma recreez, femeile stau cu mine ca sunt frumos si smecher si spre deosebire de tine, imi permit sa ma uit la un tigan urat, ca aia stiu cine sunt eu, da ? tu daca faci asta poti sa urinezi pe ea de sala, ca peste cateva zile le tii de urat ramelor
"frumos si smecher", si moare de foame pentru un abonament
"aia stiu cine sunt eu, da", da, stiu cine esti, cocalar tipic si plat
"peste cateva zile le tii de urat ramelor" am mai facut asta, pai le urez bafta, sa ma gaseasca intre cei peste 2 milioane de locuitori ai bucurestiului
Hai ca pierd vremea cu un copil laudaros si cocalar
Intra pe un site specializat, www.getfit.ro si gasesti o gramada de articole despre nutritie, antrenament, suplimente. Pe TPU sunt prea multi aiuriti
anoooonimm77 întreabă: