| Jibo a întrebat:

Salut am 17 ani, 65-70 de kg i-am fost la medic pentru ca am un ganglion umflat in partea dreapta a gatului si mi-a spus ca am amigdalitele umflate. Mi-a dat augumentin scrie pe el Augumentin amoxicilina 875mg+acid clavulanic 125 mg 10 pastile adica 5 zile sa iau cate 2 pe zi, una la 12 ore. Mie mi se pare ca este cam mult si ca sunt prea tari... voi ce ziceti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| SaveTheNature a răspuns:

Nu e mult.
Exista amoxacilina si de 250 mg care de obicei se ia una la 6 ore
amoxacilina de 500 mg, si se ia una la 8 ore.
Tu ai de 875 una la 12 ore(2 pe zi). Normal un tratament tine de la 3 la 5 zile,cu posibilitate de prelungire.
Avand amigdalitele umflate, nu e ca si cum ai avea rosu in gat, sau a avea o simpla infectie in gat.Amigdalele umflate trebuie tratate cu seriozitate.
Insa daca tu consideri ca de ex in 3 zile iti va trece, poti trece pe la medic, sa vada daca intr-adevar a trecut boala.Pentru ca daca nu tii tratamentul pana la sfarsit, boala poate reveni.
Eu am luat si tratament mai puternic cu antibiotice de 1000 mg.tot 5 zile.
insanatosire grabnica!

1 răspuns:
| doctoressa a răspuns:

Asa este tratamentul corect. Trebuie respectata intocmai perioada de administrare a medicamentului, chiar daca simptomele au disparut, pentru a reduce riscul ca bacteriile sa capete o rezistenta la antibiotic, fapt ce il va face ineficient la o viitoare administrare. http://www.i-medic.ro/boli/amigdalita-sau-angina