| justme94 a întrebat:

Am 17 ani iar organismul meu cred ca nu asimileaza calciul.Am aflat ca am lipsa de calciu si timp de 3 saptamani am luat tablete dar fara nici un rost.La inceput mi se zbatea pleoapa ochiului stang iar acum incep sa am si spasme musculare in dreptul rinichiului drept iar de cateva zile incoace ma trezesc des noaptea. Fac sport aproape in fiecare zi 1h-1h30min. Care ar fi cauzele neasimilarii calciului.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| justme94 explică:

?*

| Kyrie a răspuns:

Ciudat,eu aveam din astea cand beam mult lapte si aveam vreo 14 ani happy, la 17 ani acum nu am nici pe dracu, si fac sport de la 11 ani, acum fac antrenament de 3-4 ore pe zi cu intensitate laughing, si nici nu iau proteine, doar mananc normal si "putin" happy

Eu beau multe energizante, ia incearca sa bei energizante si mananca un baton de ciocolata (proteine, glutamina, fier etc)

Nu stiu daca am dreptate da eu iti zic cum a fost la minehee hee

| username_3216 a răspuns:

Nu stiu daca ii din cauza lipsei de calciu, de obicei lipsa severa de calciu afecteaza si sistemul nervos.cauzele ar putea fii multiple, cine ti-a spus ca ai o scadere a calciului seric trebuia sa iti spuna si din ce cauza, sper ca un medic ti-a spus ca nu ai calciu.de exempu:poate fi o deficienta de vitamina de-1, 25 dihidroxicolecalciferol sau de parathormon, o alta posibilitate ar fi ca nu se absoarbe calciul la nivel intestinal.eu ti-am dat exemple, dar medicul iti poate spune daca intr-adevar e o hipocalcemie sau alta cauza

| AdelinaC a răspuns:

Aceleasi probleme le aveam si eu.E bine ca ai inceput tratamentul cu calciu insa el este de durata, adica nu te poti astepta ca dupa o saptamana de luat pastile sa nu ai nimic.Eu spre ex am luat 2 ani zilnic ca sa imi treaca si sa nu mai fac crize.Atunci cand te simti rau, poti mari doza si sa iei 2 pastile in loc de una(tu ai lipsa, asa ca nu ti se va intampla nimic), ia niste suplimente de vitamina D si stai mult la soare.
In rest nu prea ai ce face, decat sa astepti sa treaca putin timp ca sa vezi efectul pastilelor(pe care trebuie sa nu le iei seara/noaptea pentru ca atunci calciul nu se asimileaza). Stai calma si nu te enerva, nu intra in panica si nu sta incordata pentru ca si din cauza asta poti avea caderi.

| 23partyboy a răspuns:

Pentru siguranta ta mai fa-ti odata ionograma, asa ca fapt divers spasmofilia este o afect relativ des intalnita la tineri(in special la fete.nu stiu de ce sex esti)si deseori e asociata cu carente de mg dar si de carente de vit si oligoelemente, calciu din "pastile"sau din complexe de polivitaminice este absorbit(normal) de organism 10%restul e eliminat, solutia optima este calciu gluconic bine asimilabil sau si mai bine consumul de alimente ce contin calciu, in primul rand produse lactate, branza etc preferabil cele naturale, cele din comert nu prea au nimic in ele