| Teo5561472 a întrebat:

Salut! Am 17 ani și am dantura praf. Provin dintr-o familie care cândva era modestă dar din cauza tatălui meu dependent de alcool, situația noastră financiară s-a cam dus pe apa sâmbetei. Mi-am extras 2 măsele la urgență fiindcă am avut absces pe canal. La cea de a 2 a nici nu a mai mers anestezia și mi-a scos-o așa. Mai am încă una ciobită și e joasă, aproape de gingie... Mi-e frică să nu mi-o scoată și pe asta fiindcă a fost cea mai groaznică durere pe care am simțit-o. Aș putea merge la un cabinet din corpul liceului de unde învăț, deoarece este gratis dar nu știu dacă au toate materialele necesare. Imi este rușine cu ce am in gură și nu știu ce sa fac. Am doar 17 ani. Și mama mea e în aceeași situație dar are 48 de ani. Nu știu ce fata m-ar vrea pe mine cu măselele astea in gură.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| carevaescu a răspuns:

Cel mai bine ar fi să te duci la cabinetul din liceu și să te tratezi la toate măselele și dinții, ca să poti salva ce se mai poate salva.

Apoi trebuie să iei în serios igiena dentară. Să știi că nu costă chiar atât de mult, e mai mult o chestie ce ține de disciplină.

Apoi când vei fi pe propriile tale picioare poți urma tratamente pentru înfrumusețarea danturii.

Pentru moment ar trebui să prioritizezi sănătatea ta nu cât de atractiv ai fi sexului opus.

Dacă ești sănătos și te pui pe picioare din punct de vedere financiar va veni și fata potrivită.

Multă sănătate îți doresc

| relian a răspuns:

Adica cum zic unia, esti rupt in gura laughing. Asta e se mai intimnpla, nu esti tu de vina, cit ai fost copil na ca orice copil, nu ai fost curios sa iti speli, sa cureti dintii, familia nici atit.
Hai taicatu ca era cu bautu, dar daca nici maicata nu a avut grija de tine, ce sa mai zic, n-a avut el grija de ea.

Putem sa concluzionam ca atit parintii cit si scoala is cei responsabilu ca unia is asa de ruptio in gura la inceput de viata.Ce te faci daca o sa traiesti 2-3 sute de ani, zii si tu?

Daca parintii si scoala e de vina pentru dezastru din gura populatiei, ar fi trebuie sa avem gratis serviciul asta la dentist.
Familia, penrtru ca ei alcatuiesc populatia adulta, impreuna cu scoala care te educa, astia is vinoavtii, ei is responsabili de dezastru din gura ta si al altora, cate milioane or mai fi ca tine.

Dintii ii folosim pana murim, dupa mine asta ar fi trebuie sa fie o prioritate, sa fie ceva mai moca asigurat de stat, mai ales daca nu te educa sa ai grija de ei.

La anii tai cel mai bun, ar fi implantu, dar cum ala e cea mai scumpa metoda, cine stie cand o sa mai ai si tu dinti in gura, asta daca nu ai bani.

Unia is dezastru, l cataclism, nu mai au dinti deloc sau toti is praf, asa cum spui.
Unia nu sau spalat pe dinti niciodata pana la 20 de ani sau chiar nici acum laughing
Dar tu daca spui ca ai doar 2 masele scoase, mai ai inca una ciobita, ca si dusa, nu e chiar asa de rau cum zugravesti pe aici.

Bine cine stie cum se prezinta restul de dinti, cine stie de nu ai afectiuni acolo la gingie, cine stie de n-o sa mai pierzi si alti dinti.

E bun sa mergi la dentist sa iti curete dintii, macar odata pe an, o sa iti faca o radiografie, acolo se vad toti dintii, o sa vada daca mai ai probleme.
Sa mergi asa odata la an la curatat dantura nu cred ca e o avere, apoi sa te speli zilnic de 2 ori la fe, altfel cum spui si tu, cine o sa se uite la unu fara dinti.

Erau odata niste fete pe net, spuneau mai bine ii fac un oral decat sal sarut laughing se referea la dantura si cum arata ala in gura, prapastie.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu cred ca sta cineva sa te caute in gura de masele. Alea nu se vad decat daca deschizi gura mare ca la dentist. Cand vorbesti sau zambesti normal, maselele nu prea se vad. In plus, nu cred ca aici vei primi ceva care sa te ajute referitor la problema ta.

Răspuns utilizator avertizat
| Standt a răspuns:

La cabinetul liceului au toate materialele. Altfel nu functiona.
Dar daca le tot scoti, ramai ca un mosneag. Mai pune la loc. Intreaba la acel cabinet scolar daca o pot face ei.

| Frank51 a răspuns:

Și întrebarea care este?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Repara-ti dintii acum cat inca nu esti majora si inca esti eleva.
Intreaba-ti dentistul daca poti primi implanturi dentare gratis sau cu discount si iti spun asta deoarece prea multe extractii iti vor muta gura si pozitia dintilor. Ce este extractat trebuie inlocuit.
La dintii a caror radacina este buna, fa-ti inlocuire la coroana sau pune-ti plombe.
Si spalatul pe dinti trebuie sa fie zilnic, la fel si curatarea lor cu ata dentara. Detartraj in fiecare an etc.

Rusinea ar trebui sa simti daca ramai asa si nu ii repari, altfel n-ai de ce.