| RaulAndrei2000 a întrebat:

Am 17 ani si am o problema de balbaiala, mai exact uneori nu pot pronunta diferite cuvinte sau fraze, ma blochez si am mari emotii. Am nevoie de niste sfaturi cum sa scap de asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Salut. Pentru a scăpa de balbism,trebuie sa mergi la psihoterapie un timp si sa depui un efort psihologic. Te costa timp si bani. O altă modalitate, este să urmezi un consult psihiatric. Exista medicatie care te scapa rapid de asta. Problema este ca nu exista medicamentul perfect, de aceea te poti confrunta cu efecte adverse cum sunt somnolența, îngrasarea.
Efectele pot fi controlate. În timp, te vei invata si fara pastile. Ramane la considerentele tale decizia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scapa de emotii mai intai.

| Adrian_Mares_1972 a răspuns:

Sincer cred ca doar un control de specialitate iti poate spune cauzele si eventualele incercari de remediere. Poti incerca singur, dupa sfaturi sau idei personale, dar daca nu reusesti, important este sa nu te descurajezi, iti vei afecta si mai mult problema. Poti invata de la cei care au avut asa ceva si au depasit problema(dar dureaza mai mult) sau poti face un control minimal.De regula sunt factori psihologici iar un logoped iti v-a da cateva sfaturi bune, daca ajungi la vre-unul.

| aADI a răspuns:

Și eu am aceeași problemă, dar eu evit cuvintele care m-ar putea incurca și cel mai ok este să nu mai ai emoții, alea te incurcă de fapt cel mai mult. E greu, dar asta este, nu toți ne naștem perfecți.