| ITN a întrebat:

Salut, am 17 ani si am o problema la incheieturi (incheietura de la palma, coloana si glezne) imi trosnesc incontinuu fara sa ma doara... Si nu stiu daca ar trebui sa ma ingrijoreze chestia asta, am auzit ca poate fi de la crestere. Dar nu stiu ce sa zic :/

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Nu trebuie sa-ti faci griji, incheieturile mai "trosnesc" din cand in cand la oricine. Singurul lucru de care se se temeau doctorii era ca exista o teorie cum ca daca iti trosnesti foarte des degetele, la batranete o sa dezvolti un fel de parkinson, adica o sa tremuri. Dar un medic a facut experimentul asta pe el, si zilnic timp de nu stiu cati ani (10-20) si-a trosnit degetele si la batranete nu avea nimic. Acuma normal, ca un caz nu inseamna certitudine absoluta. Dar nu exista dovezi care sa afirme ca asta ar duce la ceva boala. Deci stai linistit. Eventual incearca sa faci mai multa miscare. Mie a inceput sa-mi trosneasca glezna stanga ori de cate ori o miscam dupa ce m-am lasat de sport.

| LovelyGirl2001 a răspuns:

Am avut si eu o problema asemanatoare,cu articulatiile,oasele,dar din cauza altei boli,uveita,o boala la ochi, si dupa ce am stat toata vara doctorii au ajuns la concluzia ca e ceva genetic, deci, nu am ce sa fac... poate fi si de la crestere, da