| Wlan a întrebat:

Am 17 ani si port ochelari. Nu i-am purtat de la 11 ani si acum s-a ajuns sa am 3 + cu cilindru parca, oricum e grav am inteles. Eu ma simt complexat de acest lucru si pe buna dreptate altfel te vede lumea cand nu ai ochelari. Am inteles ca exista o operatie prin care poti scapa de ei si se face de la 21 de ani. Daca stiti va rog sa imi dati mai multe detalii. Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mocanusrg a răspuns:

Salut! Prietenul meu cel mai bun avea aceeasi problema ca tine din copilarie, doctorul ii recomandase ochelari dar el ii purta doar cand era pe langa maicasa in rest ii tinea in buzunar si uite asa a ajuns la varsta de 18 ani sa nu mai distinga nimic fara ochelari, si acum 2 ani (avea 22 de ani) a fost la Bucuresti si a facut o operatie de corectare a vederii asa se numeste, o operatie cu laser din cate am inteles care taie din cornee. Dupa operatia asta am vazut ce inseamna fericirea cu adevarat pentru baiatul asta nu era masina sa nu treaca si sa nu imi zica numarul de inmatriculare era super fericit si pe buna dreptate.pe el l-a ajuns aproape 50 de milioane toata treaba asta.Asta e id-ul lui de messenger viorel_blue_eyes88, baga-l in lista si cere-i lui mai multe detalii si cand il bagi zii ca ai id-ul de la Sergiu. Sper sa ti se rezolve problema. Salut!

5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Si eu am avut complexe in copilarie si adolescenta din cauza ochelarilor. Crede-ma, cu maturizarea, aceste complexe vor disparea. Considera-ti ochelarii prietenii din cauza carora poti sa vezi!

| MMihai a răspuns:

Sunt mulți oameni cu ochelari!

Operațiile la ochi, sunt de evitat!

( Există gluma operația a reușit dar pacientul a murit // în cazul unei operații la ochi nu mori dar poți orbi.)

Eu sunt miop, port ochelari, dar nu am avut curajul nici să mă gândesc la o operație la ochi, deoarece în caz de insucces riscurile sunt prea mari.

| catablondu a răspuns:

Salut, nu stiu daca exista sau nu operatie, depinde ce problema ai. Parerea mea este ca vederea ta este mult mai importanta decat felul in care esti privit de unii pentru ca porti ochelari. Lasa complexele de o parte si ai grija de sanatatea ta.

| Émimα a răspuns:

Sincera sa fiu nu stiu de ce te simti complexat pentru ca porti ochelari ce'i asa mare lucru, si eu port ochelarii si nu s-a intamplat absolut nimic.De ce vrei sa faci o operatie care in primul rand banuiesc ca este foarte costisitoare si in al doilea rand poate domne fereste nu da nici un rezultat Parerea mea e ca ar trebui sa te simti bine in pielea ta si sa nu mai fii complexat pentru ca porti ochelarii pentru ca oricui i se poate intampla sa nu vada si sa'si puna ochelari si nu a trebui sa-ti pese de cum te vad ceilalti oameni atata timp cat ai prieteni, colegi, familie care sa te sustina totul va fi bine! Succes:*

| Maria19b a răspuns:

In primul rand, din cate imi dau seama esti unul din acei adolescenti care pun aspectul fizic inaintea sanatatii. Sa nu te superi pe mine, dar, sincer, ce e mai bine: sa arati bine, dar sa iti nenorocesti vederea, sau sa porti cuminte ochelarii si sa scapi de ei cat mai curand posibil?!
Frumusetea este trecatoare, o vei vedea pe parcurs. straight face Si daca purtati atunci ochelarii poate nu era chiar asa de grav. Insa cu toate acestea operatia cu laser la nivelul ochilor pare cea mai buna optiune pentru cei care vor sa scape definitiv de purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact. Totusi, aceasta interventie chirurgicala nu este lipsita de riscuri, in ciuda pretului piperat pe care il are.
Daca te tenteaza o astfel de operatie, ar fi mai bine sa stii care sunt riscurile la care te supui si sa decizi ulterior care este cea mai buna varianta pentru tine.
Desi acest risc este foarte scazut, au fost totusi si cazuri in care pacientii si-au pierdut definitiv vederea. Explicatia este ca in timpul interventiei chirurgicale, pot fi atinsi anumiti nervi optimici care, chiar si cu o singura atingere, pot fi distrusi. Este adevarat ca in cazul anumitor nervi, doar o parte din vedere poate avea de suferit, situatie in care oricum operatia ar fi un esec.

Se estimeazaza ca la fiecare 10.000 de oameni care isi fac aceasta operatie, unul are probleme mari in urma operatiei.
De regula, oamenii in varsta care se supun unei astfel de operatii pot avea ulterior probleme precum, vederea dubla, incetosata, aparitia unor raze sau a unor inele de lumina, in mod inexplicabil. Aceste simptome tind sa apara pe timp de noapte sau in camere intunecate (teatru, cinematograf etc.). Cel mai rau este atunci cand aceste simptome apar atunci cand pacientul conduce un automobil. Operatia poate fi fara rezultate! Niciun medic nu iti poate garanta 100% ca operatia va avea succes si ca dupa interventia chirurgicala vederea ta va fi perfecta. Mai mult decat atat, operatia are rolul de a te ajuta sa scapi de ochelari, de cele mai multe ori, si nu neaparat de a-ti reda privirea clara si limpede.
Dupa operatie, poati avea o senzatie permanenta de mancarime la nivelul ochilor. Mai mult decat atat, exista riscul sa ai uscaciune la nivelul ochilor, iar in acelasi timp acestia sa fie foarte rosii. La unele persoane aceste simptome pot sa dispara in timp, insa la altele nu pot face decat sa se agraveze.
Iti propun ca inainte sa te decizi sa faci aceasta operatie, sa stii si ce riscuri iti asumi!
Chiar daca porti ochelari, esti frumos! Pot sa bag si mana-n foc pentru asta! Orice om e frumos in felul lui! Si frumusetea nu mereu consta in ceea ce e pe dinafara, ci si ceea ce se afla pe dinauntru!
Multa sanatate iti doresc :*.