| SnYcK3rS a întrebat:

Am 17 ani si vorbesc foarte repede

Ideea e ca sunt si rarait ( R ) si vorbesc prea repede, ma cam balbai, nu articulez cuvintele, lumea nu m aintelege, trebuie sa ma repet de multe ori

Imi vine greu sa pronunt indiferent ca vorbesc sau ca citesc cuvinte ca " societate ", " atitudine " etc

Ce sa fac ca sa pot vorbi clar, chiar daca sunt rarait (R)?

Vreau ceva de facut acasa, fara logopezi si alte cheltuieli

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| miki13 a răspuns:

Eu am fost la logopedist si imi amintesc un exercitiu foarte bun:umplii o farfurie cu apa si bei ca un caine(nu glumesc, eu nu puteam sa il pronunt pe r si ziceam l, dar acum nu mai am nici-o problema)sau sa te uiti in oglinda si sa incerci sa pronunti r de mai multe ori.

| irina20 a răspuns:

Incearca sa vorbesti mai rar.Acasa poti citi cu voce tare si asa iti poti controla si respiratia si cuvintele.Bafta!

| Cristiann25 a răspuns:

Daca nu faci exercitii mai ales de citit mult cum vrei sa ajungi sa vorbesti/citesti bine? Trebuie sa citesti cu voce tare si citit destul de mult nu 10 pagini.Ce nu suport oamenii balbaiti! Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti incerca sa faci exercitii si acasa citind rar si tare pentru a te putea controla.Personal cred ca ar trebui totusi sa consulti un medic de specialitate pentru a fi sigur ca problema nu este de natura medicala.Mult noroc.

| iDizzySmile a răspuns:

Accentul nu dispare, dar fa exercitii iar atunci cand vorbesti incearca sa controlezi cuvintele si sunetele.