Metabolismul uman constă într-un ansamblu de procese destul de complicat, dar îți voi spune scurt și la obiect câteva lucruri care te-ar putea interesa:
Metabolismul este diferit de la o persoană la alta, fiind influențat de o mulțime de factori. Dacă cineva "mănâncă mult și nu se îngrașă" nu e obligatoriu să se aplice și la tine și nu înseamnă neapărat că există ceva de făcut strict în privința asta.
Te rog din suflet nu te mai înfometa. Poate pe moment pare o soluție sigură și la îndemână, dar îți pui organismul într-o situație extrem de nasoală, indiferent dacă obții rezultatele dorite sau nu.
Asigură-te că ești în deficit caloric, dar cu riscul de a mă repeta: nu te înfometa!
O slăbire sănătoasă nu se va întâmpla niciodată în viața asta fără exercițiu fizic. Adică fără efort din partea ta în sensul acesta. Știu, este greu, dar găsește-ți o rutină și antrenează-te.
Dacă simți că nimic din ce am spus nu ajută, ia legătura cu un nutriționist. Internetul nu e întotdeauna cel mai bun prieten.
Ai descoperit si tu de ce difete ingrasa apoi, 99% din cei care slabesc se ingrasa la loc, de ce? Pentru ca nu ti au schimbat stilul alimentar au urmat o dieta un timp de cateva luni ca tine, rata metabolica s-a dus mult in jos, nu te compara cu cei care nu au urmat diete, de asta te vei ingrasa la loc, 40 de kg e mult si e ceva sa slabesti atat,dar daca omul nu intelege ca deficitul caloric e pe viata mereu se va ingrasa,tu ce credeai ca daca slabesti poti manca orice? Greul de abia acum incepe,pofte mari de foamete, si ingrasarea rapida, soluția ar fi sportul, alimentația sanatoasa pe viata, număratul calorilor, cantarirea zilnica pe viata
Anastia multe prosti scrii pe aici, 900 de grame de grasimi =9000 de calori, 900 de grame de carbo rai gen viva = 4500 de calori, 900 de grame de proteine = 1300 de calori, 900 de grame de legume = 600vde calori, nu cantitatea determina nr de calori
Crescand efortul fizic!
Nu stiu ce exercitii faci dar este evident ca ori ele faci foarte putine ori incorecte, fiindca este imposibils a manaci doar 900 de grame pe zi si sa castigi in greutate.
ori calculatorul tau de calroii este gresit, ori mananci si uiti sa pui pe hartie cat ai mancat.
Fii mai atent cu ce mananci si fa sport, unde transpiri macar jumatate de ora, ca sa incepi sa arzi caloriile.
Ai 60kg la 1.70m ceea ce-i perfect. Acum va trebuii sa te mentii si cel mai simplu este sa faci sport si mancat modest, chiar si 1200 calorii pe zi.
Tu ai ținut diete și organismul tău e cumva în deficit... caută să se reechilibreze.
Încearcă să mănânci puțin și des, eu folosesc asta: mănânc 1/3, renunț la restul, dar mănânc orice. Altfel mă gândesc tot timpul la faptul că mi-e poftă și mi-e interzis.
Și aleargă sau fă sport. Eu după ce fac sport, nu mai simt nevoie să mănânc, decât după mai mult timp, iar atunci iau mici gustări.
70 de kg, 75... doar să te simți tu bine. Nu te priva de la plăcerile vieții, trece prea rapid... și nu merită pe deplin!