| Kreh_Andrei_1998 a întrebat:

Am 18 ani si m-am lovit la un dinte din fata, se misca putin... se mai poate regenera natural?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Iunix a răspuns:

Mulți poate o să-ți spună că nu, dar eu aveam un dinte ce se mișca, l-am lăsat în pace, nu l-am mai mișcat și după o săptămână parcă... nu se mai mișca deloc, Deci, da, poți să speri, dar ce-l mai important e să-l lași în pace și să n-l miști deloc, evită alimentele mai tari ce ar putea să miște dintele sau încearcă ca atunci când mănânci să nu folosești dintele respectiv. Ca bonus ai mai putea consuma și lapte, produse lactate sau chiar să iei calciu de la farmacie. Atenție : să nu exagerezi cu calciul, în cază că vei lua deoarece dacă consumi o cantitate prea mare de calciu poți să faci osteoporoza, adică se fărâmițează oasele, oasele devin sensibile, inclusiv dinții, Mai pe românește, poți să bei un pahar de lapte, sau două.
Multă sănătate și sărbători fericite, că tot se apropie Crăciunul și Moș Nicolae.

| Kreh_Andrei_1998 explică (pentru Iunix):

Mulțumesc mult de sfat! Sper sa se regenereze singur... Sarbatori fericite!

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pe mine m-a lovit o teava metalica acum 41 de ani in urma. Nici azi nu mi-a cazut dar nu l-am miscat si l-am ferit de mancare o perioada lunga de timp.

| Kreh_Andrei_1998 explică (pentru Salontanul):

In cat timp v-a trecut? Si pe la ce varsta s-a intamplat accidentul... am vorbit cu un doctor stomatolog si mi-a spus ca se poate regenera singur numai daca nu este vorba de o fractura de radacina.

| Salontanul a răspuns (pentru Kreh_Andrei_1998):

Cred ca in cateva luni. Nu mai tin minte. Eram tanar. Aveam 20 de ani.

| Alexandru0578 a răspuns:

Șii? S-a regenerat? ..am și eu aceaș problemă.