Nu stiu daca este vorba de parkinson dar cel mai sigur ar trebui sa te duci la medicul de familie si dupa el va sti ce sa faca, unde sa te trimita.
Poti sa mergi la medic pentru linistea ta, asta e cel mai important!
Dar e posibil sa fi si o persoana emotiva. Totul e la nivelul mintii, cand esti relaxat nu iti tremura dar daca le intinzi si te gandesti la tremurat atunci sigur tremura! Nici nu prea exista oameni la care sa nu le tremure degetele de la maini deloc atunci cand le tin intinse!
La varsta ta e mica probabilitatea sa ai Parkinson.
Incearca sa faci exercitii cu mainile: strangeri fortate urmate cu relaxare foarte rapida, muschi cu muschi.
Incepi prin strangerea unui pumn si urci pas cu pas pana la umar, cate 3 ori fiecare, cat poti de tare.
Cand ai terminat la un brat, urmeaza acelasi procedura pe celalalt.
La terminare atarni bratele pentru relaxare.
Aceste exercitii (de yoga) trebuie facute de 2-3 oripe zi, timp de 2-3 luni, dupa care probabil nu-ti vor mai tremura mainile si vei avea siguranta maxima.
Nici vorba de parkinson la tine. Totul tine de starea de spirit in care te afli. Poate sa fie si de la o oboseala îndelungată, sau de la consumul de cola sau băuturi care contin cofeina sau alcool.
Nu-ti trebuie nici un fel de exercitiu pentru asta. Va trec de la sine daca vei indeparta stresul, supărarea sa-i orice stare de indispunere de la scoală sau de acasa, si orice rrlatie neplăcută cu vreo prietena, colega sau cu prietenul.
Nu ai cum sa ai Parkinson, mai ales la varsta asta. Spre liniștea ta, du-te la un medic, insa foarte putin probabil spre deloc sa ai Parkinson.Am auzit ca daca iti trosnesti foarte mult timp degetele, articulatiile se slăbesc si iti poate cauza astfel tremuratul degetelor. Acum... Nu stiu cat la suta este mit sau adevar! Dar in orice caz, Parkinson nu este... Sper ca te-am ajutat!
Neah...cum sa ai parkinson dintr-atata? Totul e ok, asa patesc si eu. Daca iti tineai mana relaxata si tremura atunci s-ar fi putut sa fie o problema.
Parkinsonismul este rar întâlnit la tineri. El apare atunci când exista predecesori bolnavi de aceasta boala și apare în caz de traumatism cranio-cerebral grav, intoxicație cu metale grele, supradoza de sedative sau consum excesiv de droguri.
Parkinsonul apare doar când ești în imposibilitatea de a te mișcă voit așa cum dorești, ai spasme serioase persistente, nu doar atunci când te concentrezi tu sau depui un efort sau doar când ești treaz.