Am avut si eu o obsesie d-asta pe la 17 ani da' am slabit inapoi dupa o vara lucrata pe plaja. Incepusem sa obosesc cand urcam 2 etaje, eram greoi si cu niste falci .
Mananca mai multe grasimi la mine a mers, omleta de 4 oua pe zi cu branza si carnati, cefe de porc, bere ca sa stingi ceafa , in principal mancare cu multe calorii si bani sa ai ca daca as mai incerca acum n-as mai reusi ca n-am de unde. Acum ca au venit sarbatorile si iarna oricum o sa pui pe tine ceva kg. Nu stiu sigur daca e un mit sau nu ca slabesti daca fumezi, da' am cunostinte fumatoare care sunt trecute de greutatea normala deci se poate.
De la 66 kg pana la 78 si se vedea o diferenta imensa, tu vrei de la 58 la 90 vrei sa devii bila ?
Un an mi-a trebuit cu munca multa si regim de mancare echilibrat sa ajung la 74 kg fibra fara burta, deci se poate cu rabdare si documentare.
Te-as sfatuii sa nu faci asa ceva, nu e bine nici pentru sanatate si o sa-ti para rau apoi...
Ideea e ca eu nu vreau sa pun muschi dar sa ma mai asez un pic. Nici cum sunt eu nu e bine, cel putin eu nu ma plac deloc. Macar de 75 sau 80 de gk sa ma fac. Uite Facebook-ul meu si da-ti o parere. https://www.facebook.com/danny.ksu. Nu-mi doresc altceva decat sa ma ingras. Daca as mai pune 25 d gk as fi cel mai fericit. Oricum o sa incerc cu creatina si tot ce tine de chestii de genul Gfx 8 ..etc
Daca zici ca te-ai simtii mai bine mai mare fa cum crezi sa pui vreo 5-10, da' 25 kg e mult de tot imagineaza-ti ca e aproape jumate din greutatea actuala...
Creatina pune ficatul si rinichii sub stres, plus de asta doar retine apa dupa ce nu mai iei daca ai metabolism ridicat o sa slabesti la loc.
La altele nu ma pricep din latura asta a proteinelor nu stiu ce sa zic despre ele, am ideea preconceputa ca nu sunt bune dar daca crezi cu tarie ca te ajuta e decizia ta si numai a ta.
Atunci zi-mi de ce pana mea nu ma ingras? Mananc ca 'spartul'. Chestia jenanta e ca toti imi spun ''Ba ce slab esti''. Sa fie fumatul de vina? Ti-am zis fumez 3-4 hai sa zic 5 tigari la zi.
Cateva beneficii :
- recuperare mai rapida ( impiedica retinerea acidului lactic )
- iti mareste venele ( este un vasodilatator ), ceea ce duce la marirea fortei
- mareste SINTEZA PROTEINELOR ( adica mai multe proteine ajung in muschi - aminoacizi din proteine mai exact )
De cati ani faci sala de nu stii nici macar atata lucru?
Deci este posibil sa ai un metabolism intens, cei in acest caz manca mult si degeaba .
Am mai spus am amici trecuti cu mult de greutatea normala, fumatori nenica nu ca tine (pachet/zi)
Ce mananci de curiozitate in alea 5 mese?
Mananci chiar asa mult cum spui? Poti baga 3 saorme mari una dupa alta si sa te bata gandu' sa mai iei ceva?
Dar nu e nevoie sa o dam pe chestii de gen, carne in special de porc, vita in combinatie cu branzeturi, omlete la fel cu branza, prajituri, fructe bogate in calorii banane, ananas.
Un medic de familie bun iti poate recomanda ceva naturist dar si asa cu un metabolism intens e greu, banuiesc ca transpiri groaznic vara?
Si sala te poate ajuta da' am inteles ca vrei doar sa pui ceva kg
" recuperarea mai rapida il ajuta sa puna kg", evident ca DA. Recuperare mai rapida => crestere mai rapida ( muschii cresc in perioada de recuperare ) a masei musculare => crestere in greutate mai rapida.
"vrea sa puna pe el(sa se ingrase)"?
DE CE sa se ingrase?
Poti sa cresti in greutate FARA sa te ingrasi, marind masa musculara.
Cantarul poate arata si 10-15 kg in plus, dar NU te-ai ingrasat ( ai pus muschi ).
Esti doar un COPIL PAMPALAU care nu stie NIMIC si comenteaza si el, nu?
Prietene sa-ti explic : Ma culc seara la oara 00:00
Ma trezesc a doua zi la 12:00-13:00(undeva pe aici)
Mananc carne de vita/porc si aproape 2 paini(franzele)
La ora 15 mananc iar o ciorba si o paine iar(mi se face foame foarte repede chiar daca am mancat acum 2 ore in urma. Nu-mi pot explica de ce)
Seara pe la ora 18 din nou mananc carne ca am slava Domnului.
Apoi pe la ora 21 mananc 3-4 mere din alea mari
Pe la 23:30 cand aproape sa ma culc fac o vizita prin bucatarie sa vad ce mai e.
De regula inainte sa dorm mananc in jur de 15-20 de sarmale(cu carne)
Ideea e ca mananc de rup mereu stau cu burta plina niciodata nu mi se trage burta sa zici ca mi-e foame. Chiar ma mir unde intra atata mancare si mentionez ca ma duc la toaleta o data la 2 zile.
Pe cuvant ca nu transpir deloc vara. Poate sa fie si 40 si ceva de grade nu am probleme. Apropo daca fac miscare si mai si muncesc fizic tin sa zic ca sar de 6 mese pe zi. Jumatate din programul acordat muncii mi-l cam petrec mancand.
Asa ai fost si in copilarie sau ai slabit brusc o data si apoi nu s-a mai schimbat nimic? Poate sa fie ceva de la hormoni in cazul asta...
Ai o slujba stresanta(nu neaparat fizic)? Esti stresat in perioada asta? Cica si stresul poate fi o cauza...
Cu proteinele nu le am, dar repet creatina te ajuta sa te "umfli" retine apa in muschi si bineinteles cresti si in greutate dar combinat cu efort fizic. S-a tot bagat ciupalacu' ala de mai devreme in seama fara sa aduca nimic productiv in discutie, dar creatina asta face relevant cu intrebarea.
Poate asa e fizicul tau... Am o cunostinta care e slaba(dintotdeanuna), nu exagerat da' peste medie, si-a facut teste si tot si nu a iesit nimic. E in aceeasi situatie nu poate pune pe ea si la fel are un mic complex in privinta asta desi nu ar trebui .
Eu cand eram mic 13-14 ani eram grasut, nu tare dar nici ca acum. Si nu inteleg cu hormonii cum e? Si problema cu hormonii de la ce sa apara?! Nu inteleg. Si munca care o practic nu e deloc stresanta, e vorba de efort fizic ce nu implica nici o stare de stres.
Glanda tiroida secreta ceva hormoni nu mai stiu cum le zice. Daca glanda secreta in exces, individul slabeste brusc fara niciun regim. Cauza era ceva cu iodul din organism.
Poate asa e constructia ta si nu are nicio treaba cu hormonii si iti faci griji degeaba.
Mergi la medicul de familie, ca pana la urma el stie cel mai bine.
Ok bro. Multumesc de sfaturi.
Tu chiar iei in serios sfaturile cuiva care spune despre creatina ca "doar retine apa"?
CUM sa iei in considerare asemenea sfaturi, date clar de un COPIL PAMPALAU?
Iti meriti soarta sa ramai firav
Spune si ce mananci in alea 5-6 mese pe zi.
Sa vedem cate gr de carbohidrati ai.