| Popa_Ionut_1995 a întrebat:

Salut,am 23 de ani si as vrea sa dau restart vietii mele in sensul ca eu am 60 de kg, 1, 90 m si la aceasta varsta nu am tinut vreo fată de mână pentru că sunt o persoană foarte urâtă. Scoala am făcut-o până in clasa a 10-a, m-am lăsat de scoală pentru că eu mă săturasem să fiu luat la picioare si pumni în liceu.Acum două luni am mers la sală cu gândul să pun ceva muschi pe mine dar nu am putut sta mai mult de o jumătate de oră deoarece lumea se uita la mine si râdea cum eu încercam să ridic o ganteră de 8 kg.Viața mea de la 15 ani până la 23 de ani a fost în fața televizorului si butonând telefonul.Eu mă gândeam că o persoană asa urâtă ca mine nu ar m-ai trebui să stea pe lumea asta,sincer aș vrea să mor.Să nu ziceți ca nici-o persoană nu e urâtă,eu sunt urât pentru că am gura strămbă nasu mare și plus că sunt slab rău,înalt cât un stâlp și nu pot vorbi prea bine datorită maxilarului strâmb, deci ce aș putea face să fiu un om normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| AndreiWeisz a răspuns:

Sa te accepti asa cum esti pentru inceput, unele lucruri le poti schimba la tine, altele nu. Nasul mare, gura stramba etc nu le poti corecta, doar chirurgical, dar ma indoiesc ca esti dispus sa ajungi chiar asa de departe. Faptul ca esti slab se poate rezolva, dar trebuie sa te tii in continuare de sala pentru asta. Incearca sa iti cumperi si niste gainere ca sa te ajute, mananca adecvat si in cateva luni se vor vedea diferentele, dar trebuie sa te tii de treaba. Ce conteaza ca se uita la tine? Nimeni nu a inceput direct cat un tanc sala. Eventual mergi la vreo sala mai mica, de cartier cu putina lume daca chiar esti asa de deranjat de chestia asta. Faptul ca esti inalt e un mare plus, unui barbat ii sta mai bine inalt de 1, 90 decat de 1, 60. Daca tu pari increzator in tine, asta vei emana si celor din jur. Stiu ca e greu, dar incearca sa te accepti si eventual, sa adaugi o doza de umor. Auto-ironia e o chestie foarte funny, arata ca ai incredere in tine, ca esti constient de problemele tale si ca in loc sa plangi, preferi sa razi, lumea va aprecia asta. Multa bafta!

| Yukidaruma a răspuns:

Bună! Sunt sigură că multe persoane au trecut prin asta mai mult sau mai puțin. Știu cum este să fii subiectul tachinărilor celor din jur, dar dacă nu poți să-i ignori, pentru început poți să le îndrepți atenția spre altceva decât spre ceea ce te complexează pe tine. De exemplu, poți să-ți pui o culoare țipătoare la păr, ori să-ți faci un piercing, ori să porți un anumit tip de haine care să distragă cumva atenția oamenilor spre acel lucru și să te facă pe tine să te simți mai confortabil întrucât nu se mai leagă de nasul sau maxilarul tău.
Acum, să spunem că ți-ai pus verde în păr ca să le schimbi obiectivul de bârfă, eu aș sugera să mergi iar la sală, dar în primă fază îți recomand un antrenor personal cel puțin în prima lună dacă nu ai posibilitatea financiară pentru mai mult. Acesta te va ajuta și îți va da mai multe sfaturi pentru că ai nevoie de ele ca să nu te rănești. Să ridici o ganteră de 8 kg în prima zi nu este prea sănătos, trebuie să începi cu greutăți cât mai mici și să le crești treptat. Nu acorda importanță celor din jurul tău, antrenorul are tot interesul să te ajute. Când vei renunța la antrenor și vei ști ce ai de făcut, continuă să mergi singur, ține capul sus, pune-ți niște căști și ignoră-i pe toți. În momentul în care mergi la sală nu te gândi că o faci să pui mușchi sau să atragi fete, gândește-te că este bine pentru sănătatea ta. La fel și în cazul maxilarului de care pomenești, poți încerca să mergi la dentist sau la doctor să te ajute.
Fiind înalt, ai putea să te apuci de un sport sau o artă marțială, niciodată nu este prea târziu și te vei dezvolta mult mai mult pe plan personal făcând parte dintr-o echipă. Ușor, ușor vei începe să devii mai extrovertit și vei putea comunica mai bine cu omenii.
Este nevoie de multă răbdare dacă dorești rezultate dar trebuie să ai încredere în tine și în primul și în primul rând să înveți să te iubești pe tine așa cum ești. Dacă faci asta vei putea să-i convingi și pe cei din jurul tău că imperfecțiunile de care pomenești acum sunt de fapt perfecte pentru că fac parte din tine și fără ele nu ai mai avea farmec. Știu, sună ciudat, dar dacă te uiți în jur, o să vezi că toți oamenii au defecte, nu-ți sar în ochi pentru că așa vor ei. Atrag mereu prin altceva și îți distrag atenția de la ceea ce ei vor să ascundă.
Succes!

| mermaid01 a răspuns:

Daca te-ai lasat de scoala din a 10a atunci din ce traiesti? Intreb pentru ca trec printr-o situatie asemanatoare.Si eu as vrea sa ma las de scoala.Trec in a 10a in toamna. Adica, asa ar trebui, si vreau sa ma las pentru ca ma simt ca un outsider.Mi se pare ca n-are niciun sens sa ma mai duc.Esti complexat de fizicul tau... Si eu sunt complexata. Tu simti ca e ceva inneregula cu tine atunci cand esti singur,sau de fapt te influenteaza reactiile celorlalti? Maxilarul tau stramb nu se poate corecta? Chiar te incurca, te impiedica sa te exprimi cum trebuie, sau esti tu paranoic si doar ti se pare? Si eu voiam sa merg la sala, dar am pierdut banii pe care mi i-a dat mama si mi-a fost rusine sa-i mai cer. Oricum, nu m-as fi dus.Nici macar n-am sala in orasul meu, si nu eram intr-atat de sigura ca m-as putea dedica pentru ca sa-mi dau silinta sa gasesc.La fel ca tine ma temeam de reactiile celor de acolo.Nu ma pricep la gantere, dar 8 kg nu e cam mult pentru un incepator, plus ca esti si slab? Ar fi trebuit sa ceri indrumarea unui antrenor de-acolo, sau a oricui. Sau, poti sa cauti pe internet exemple de antrenamente.Eu zic sa nu renunti la sala, mai ales daca inca ai abonament valabil.informeaza-te tu mai intai ca sa stii exact ce intrebi atunci cand vei avea nevoie de ajutor.Presupun ca locuiesti cu parintii, nu? Cred ca ai anxietate sociala si depresie.E bine ca inca reactionezi si vrei sa schimbi ceva.Eu zic sa incepi sa faci terapie, adica sa mergi la psiholog, si prin discutiile cu acesta vei incepe sa-ti dai seama de ce ai nevoie. Poate chiar ai nevoie de tratament pe baza de pastile.Sunt sigura ca-ti vei da tu seama.