| Lulu1987 a întrebat:

Salut,

Am 24 de ani, 1, 78 inaltime si 55-56 kg.Am 2 intrebari:daca iau vitamine de pe site urie de culturism are ceva daca nu fac sala? Daca ma apuc de sala si iau proteine si vitamine in cat timp se vede diferenta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| s4a a răspuns:

Salut. In primul rand, nu poti creste masa musculara fara efort, musculatura se dezvolta numai in urma solicitarilor fizice regulate. In al doilea rand, cantitatea de proteine de care ai nevoie este proportionala cu masa musculara actuala si rata de dezvoltare. Excesul de proteine distruge incet dar sigur ficatul.
Daca alimentatia ta contine zilnic carne, oua, peste sau lactate, cantitatea de proteine este suficienta pentru masa ta musculara.
Rata de dezvoltare depinde de materialul tau genetic, echilibrul hormonal si efortul depus. In principiu, la un antrenament de 4 zile/saptamana te poti astepta la o accentuare musculara dupa circa 6 luni si o crestere mai semnificativa dupa minim 1 an, dupa care poti creste usor aportul de proteine.
Nu iti recomand suplimente de proteine sau hormoni destinate sportivilor de performanta, daca nu ai in vedere o astfel de cariera si nu beneficiezi de acelasi suport medical. Nu are sens sa-ti sacrifici sanatatea doar pentru aspectul fizic.

| Lucrian a răspuns:

In primul rand ai nevoie de o alimentatie mai echilibrata. Ai putin deficit de greutate si alimentatia e cea mai des intalnita cauza. Apoi, cand iei anumite lucruri, e recomandat sa fie de calitate si sa stii exact ce ti se potriveste. Eu folosesc Herbalife de pe www.nutrienti.eu. Nu doar eu le folosesc ci cam cei mai tari campioni din lume (FC Barcelon, LA Galaxy... inclusiv Leo Messi si David Beckham). Detalii despre sportivi pe http://sports.herbalife.com/