anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am aflat ca prietena mea are pneumonie. Ce ar trebui sa fac eu? Din ce am cautat pe net nu inteleg daca pneumonia este transmisibila. Va rog un sfat...cum sa procedez, ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| JustEdy a răspuns:

Ajut-o cu un ceai o vorba buna un sfat intelept spune-i ca totul va fi bine o sa te ajute Dumnezeu sa treci si peste asta! Funda?

| LoReDaNa a răspuns:

Buna

Pneumonia este o inflamatie a alveolelor pulmonare interesand o zona limitata sau un lob intreg al plamanului. Boala este provocata de germeni diversi (pneumococ, streptococ, stafilococ) si favorizata de frig, umezeala, surmenaj.

Inceputul pneumoniei are loc, de regula, cu un frison urmat de o crestere mare de temperatura; alteori, acest inceput consta intr-o stare de oboseala insotita de guturai care este luata drept „o stare gripala".

In ziua urmatoare frisonului sau dupa cateva zile de asa-zisa gripa se instaleaza un junghi toracic, dispnee pronuntata si tuse seaca, chinuitoare.

Curand tusea devine umeda, pierzand caracterul suparator si aducand dupa sine o expectoratie caracteristica, vascoasa si ruginie. Febra se mentine ridicata 7-10 zile, dupa care scade, fie


Examenul radiologic confirma prezenta focarului de pneumonie pe care l-a constatat medicul pe baza semnelor generale si a celor reiesite din examinarea bolnavului.

In ultimii ani s-au semnalat frecvent unele pneumonii denumite atipice provocate de virusuri si in care inflamatia intereseaza mai putin alveolele si mai mult tesutul fibros al plamanului.

Lor le apartin semnele mai sterse, care le fac sa fie luate drept stari gripale.

La examenul radiologic, in locul focarului de pneumonie se constata prezenta unor dungi fine care pleaca dinspre hilul pulmonar spre periferie, asemanatoare unor „mustati" sau unui „par pieptanat".

Tratamentul pneumoniei consta in administrarea de antibiotice (penicilina, aureomicina, cloramfenicol), vitamina C, expectorante, piramidon si revulsive locale (prisnite, ventuze).