| Lalex99 a întrebat:

Am aflat de curand ca am/am avut candida (sunt baiat), Infectia mi-a aparut anul trecut, dar acum nu mi-a mai aparut de atunci dar inca imi mai apare pe penis, in cantitati mici, acea "chestie" branzoasa mai tot timpul. Sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Exista un singur sfat valabil: du-te la un medic dermato-venerolog pentru tratament.

| pietrean a răspuns:

Cred ca ai luat boala, prin sex neprotejat(ai 14 ani?) de la o persoana infectata.Aceasta boala, este foarte suparatoare si nu cred ca vrei sa o "faci cadou" altor/altei fete.Probabil,nu ai facut tot tratamentul,nu ai m-ai facut analize sa vezi daca mai ai microbul. Cred ca o sa trebuiasca sa reiei tratamentul si sa tratezi boala cu mai multa seriozitate. Daca ai mai avut contacte sexuale,este bine sa vezi daca si partenera are aceleasi simptome si sa se trateze si ea.Din aceste motive,este bine sa folosesti prezervativele(si din alt motiv:sarcina). mergi la medic, fa analize, respecta tratamentul, si putina abstinenta nu ar strica, pana scapi de candida.

| Lalex99 explică:

Nu am avut contact sexual si nu am urmat nici un tratament... si da, am 14 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
In cazul recidivelor trebuie luata in considerare si investigata o posibila problema a sistemului imunitar al organismului.
Du-te la un medic.
Te pup!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În cazul în care ai o igienă intimă CORESPUNZĂTOARE şi "chestia brânzoasă" nu se datorează acesteia, atunci e posibil să fie vorba de o candidoză.

TREBUIE să mergi la un control de specialitate la medicul dermato-venerolog pentru diagnostic şi tratamentul adecvat!

Toate cele bune.