În primul rând, cred că ar trebui să te calmezi. Nu te ajută cu nimic faptul că te gândești la lucrurile astea.
În al doilea rând, noi nu suntem în măsură să te ajutăm, noi doar ne dăm cu părerea, cel mai indicat ar fi să apelezi la un psiholog. Revenind la problema cu insultele, pentru că e o problemă, ar trebui să fii indiferentă, să nu-i bagi în seamă sau pur și simplu să le zâmbești, asta îi va deranja foarte rău, vor crede că nu te afectează cu nimic, asta e și ideea. Problema cu mințitul, după părerea mea nu este o problemă, toată lumea minte. Da, nu-i frumos să minți, mai ales persoanele cele mai importante din viața ta, dar uneori este necesar. Dacă ai spune mereu adevărul, nu cred că ar fi nici așa bine. Poți să mai minți, dar să nu-ți faci obicei din asta, doar când e necesar. Dacă exagerezi, nu va mai avea nimeni încredere în tine. Îți bate inima repede în prezența prietenei tale, deoarece ți-e frică că-și va da seama că minți.
În privința obsesiilor, a schimbări stării de spirit și a fixurilor pe care le ai cred că e ok, nu zic normal. Cel puțin și eu am unele fixuri. Când văd că e dezordine practic înnebunesc și eu îmi pocnesc degetele, am o obsesie pentru mânerele de la uși( trebuie să le văd mereu în sus), nu-mi place când văd geamurile deschise (le închid imediat), nu-mi place când am becul aprins în cameră( îmi place întunericul). Toate astea sunt normale, în afară de cea cu mânerele de la ușă, bine, de obiceiul ăla prost am scăpat, mi se părea cam straniu. Încearcă să te calmezi, să te gândești la altceva, să ieși în aer liber, să citești o carte, să te uiți la un film, să practici poate un sport sau să ieși pur și simplu la alergat. Și mie mi se schimbă starea imediat, câteodată sunt trist și devin fericit, câteodată sunt plictisit și după motivat. Asta e, starea se schimbă, depinde ce gândești în acel moment. Sper că te-ai calmat măcar puțin. Încă o dată îți spun, asta e părerea mea, ideal ar fi să vorbești cu psiholog. Mult succes!
In viata cand vrei sa pastrezi niste persoane, sau iti e frica sa le pierzi, atunci le vei pierde.
Nu trebuie sa tragi de persoane sa ramana langa tine.Iti pasa prea mult si asta te face sa iti pierzi stima de sine.
Si in legatura cu chestiile de mai jos,faci asta din lipsa de ocupatie,daca ai gasi ceva de facut,iti va creste si stima de sine si nici nu ai mai avea timp sa te gandesti la alte lucruri.
NU AI NEVOIE DE PSIHOLOG, ai nevoie doar de tine sa iei initiativa, sa faci ceva cu viata ta, sa nu mai astepti de la altii sa te valideze, sa iti placa tie de tine si sa te accepti asa cum esti.
Totul tine de tine!
Eu iti recomand sa bei de 2 ori pe zi ceai de tei, menta, musetel.
Au efecte care combat stresul, si ti-as recomanda sa te duci la un psiholog. Nu te gandii ca esti nebuna pentru ca mergi la psiholog acolo mergi pentru ca ai nevoie de sfaturi si de motivare. Si eu am patit aproape la fel acum 1 an. Si niciodata sa nu-ti fie frica de greseli, pentru ca de aia te faci de ras. Trebe sa faci un pas in fata si sa fii plina de curaj in ceea ce faci. Sper ca ti-am fost de folos.
Bună ziua! Aceste simptome, le ai fiindcă ai fost mereu certată, din diferite motive și îți este frica sa nu te certe cineva sau să te descopere făcând diferite fapte. Liniștește, și nu încerca să minți, în general nu mai comite(fă) fapte neadecvate. Sper că te-am ajutat.
Deeaandreea9156 întreabă: