| Maricikik a întrebat:

Am asa o întrebare.
Am aproape 13 ani. Am 147 cm înălțime și 30 kg. Sunt slabă.
Pot avea menstruație doar cu 30 kg (au început să-mi crească sânii și par în zona la sub brat și zona intima și am și scurgeri vaginale de un an).
Menționez ca mama mea a avut prima ei menstruație la 13 ani.
Deci poate să-mi vie și mie menstruația chiar dacă am 30 de kg?!
Ajutați-mă va rog. Sunt îngrijorata.
Mulțumesc mult!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Stefan2K20 a răspuns:

Da normal ca poate sa-ti vina menstruatia la 30kg! Nu are legatura cu greutatea corporala. Daca au inceput sa-ti creasca sanii si parul la subrat si in zona genitala sigur o sa ti vina menstruatia in curand! Ar putea sa-ti vina curand. Oricum pe la 13 ani sigur o sa-ti vina

| Maricikik explică (pentru Stefan2K20):

Mulțumesc, mult de răspuns!

8 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Probabil că da dar pune și papă. 30 kg la înălțimea și vârsta ta e prea puțin. Vrei să fii frumoasă și sănătoasă, nu? Mănâncă.

| Alverto a răspuns:

Nu o sa te jignesc, dar chiar nu îți dai seama că greutatea nu contează?
Dar până la urmă de ce întrebi asta, vorbește cu mama ta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La inaltimea ta, 30 kg sunt chiar ok. E diferenta de 17 cm. Si la mine e la fel. 50 kg si 167 cm. Inaltimea e direct proportionala cu greutatea. Menstruatia poate sa nu vina in cazul in care IMC-ul este prea mic sau procentul de grasime e prea scazut. Dar asta ar insemna ca fata in cauza trebuie sa fie foarte subnutrita, ceea ce nu e cazul.

| Maricikik explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc de răspuns!

| Reghqen a răspuns:

Nu are nicio treabă ce greutate ai cu menstruația, dar totuși mai pune pe tine cam 10 kg să arăți mai bine și mai în formă.

| Maricikik explică:

Mulțumesc mult de toate răspunsurile!

| Gabriel8172 a răspuns:

Nu conteaza greutatea