| IngerasulMicut a întrebat:

Am auzit ca daca asculti muzica la casti cu volumul mare poti sa devii surd. La ce volum pot asculta? Ca de obicei eu ascult la volumul 22 big grin Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

La cât de tare ascult eu muzica în căști în general, ar fi trebuit să intru în cartea recordurilor la cele mai distruse timpane laughing
Ascultă cât de tare vrei, dar ai grijă să nu asculți prea mult, că altfel vei putea să devii surd. Și eu ascult muzică tare în căști, dar după o vreme, dau mai încet și ascult altceva.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nivelul de sunet se masoara in dB (deciBell), si nu on gradatiunile butonului de volum sau a VU-metrului.
Daca asculti muzica /zgomote tari si timp indelungat, atunci tampanele se pot deteriora definitiv si ireversibil.

| Simpatic a răspuns:

Nu surd deodata dar se pot dezolta probleme care in timp cam la asta duc...
Pai depinde volumul 22 din cat este maximul?
Cred ca volumul la 50% sau 60% din maxim este cel mai ok.

| Nătărău a răspuns:

Păi n-ai zis nimic cînd ai zic că asculți la volumul 22. Nu toate înregistrările audio sînt la același nivel. Binențeles că poți surzi. Cînd asculți dă volumul cît se poate de jos că se aude! Și EGALIZATORUL există cu un scop, folosește-l cît mai des.

| Cismi a răspuns:

De ani de zile ascult la volum maxim, in timp da se obisnuiesc cu sunete puternice dar isi revin daca le lasi in pace o vreme, e treaba de adaptare.