| robert197 a întrebat:

Salut, am avut anul trecut cateva atacuri de panica puternice, iar prin noiembrie s-au terminat, dupa vreo 2 sedinte la psiholog in care mi s-a explicat ca nici macar anxietate nu este. La medic, din analizele de sange, ekg-uri, n-am nimic. Ce am observat e ca tensiunea mi-a crescut atunci cand mi se punea tensiometru, iar de atunci cred ca am o dereglare la sistem si ma sperii cumva. Adica am un sentiment de gadilat, ca si cum as fi mereu stresat, cu frica, desi nu inteleg de la ce, pentru ca am incercat sa pun cap la cap si mi se pare ca lucrurile imi merg chiar ok. Am fost la sala recent, am tras putin si mi-a crescut pulsul ceea ce este normal, dar mi s-a facut si rau putin, intram in panica daca nu ma controlam, din cauza batailor rapide ale inimii. Cum ar trebui sa gestionez situatia asta si sa scap cumva in totalitate si nu partil de problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se numeste IPOHONDRIE si inseamna ca inventezi simptome si boli pe care nu le ai in realitate, creandu-ti singur stres si stari de panica, fara ca sa fii bolnav cu adevarat.

| dullcat a răspuns:

Buna.De unde frica fata astfel de proceduri sau controale? Pe masura ce te expui te obisnuiesti, altceva nu vad ce ar putea functiona astfel incat sa scapi. Poti vedea ce mai scrie lumea pe aici, pe acelasi subiect:

https://www.quora.com/......get-higher