| Wordofthat999999 a întrebat:

Am avut o mica intervenție chirurgicală la mana dreapta in zona de la încheietura degetului respectiv inelaru. Am avut un accident, am cazut cu mana intr-un geam si am avut 3 plagi taiate și doar la una a necesitat această intervenție chirurgicală, la celelalte două nu doar le-a cusut doctorul și atât. La cea care mi.a facut operație a facut din cauza ca nu prea simteam inelarul de la varful degetului de la amprenta pana la încheietura dar nu tot, o parte din el simteam daca il atingeam. Mi-a facut radiografie la upu si din ce am inteles tendonu nu a fost afectat ci doar un nerv, asta am aflat de la doctorul de chirurgie plastica cel care a facut operația. Au trecut trei săptămâni de atunci de la operație, mi-au scos bandajele și tija și a spus să mișc degetele să fac exerciții cu ele doar că mie îmi este teamă să fac asta pentru că îmi este frică să nu se desprindă operația iar firele le-au scos acum o săptămână și am puține furnicături la deget în zona în care nu simt când ating. Mie îmi e teamă să nu fi fost tendonul afectat și doctorul să nu știe de asta pentru că eu nu pot să îl întind foarte bine parca ca e înțepenit, da ma rog daca era tendonu imi spunea doctorul si cica e doar un nervisor de la inelar.Maine merg la un curs si o sa am nevoie de mana si nu stiu ce sa fac stau si ma tot gandesc cum voi proceda de maine. Bandajele mi-au scos acum 3zile si mi-a spus sa fac putina miscare cu mana ca altfel se intepenesc muschii dar ma doare operația cand fac fac miscare. Cam in cat timp imi trece in totalitate? Doctorul a spus ca in cam peste 2 saptamani o sa se refaca cam in totalitate... dar ma cam indoiesc...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu faci mișcare se înțepenește. A fost nemișcat de pe vremea operației. Orice zonă nemișcată înțepenește. Trebuie să se refacă dar în acelaș timp să devină și operațională să poți lucra cu ea. Nu se strică nu se rupe, se strică mai tare dacă nu o miști deloc.