| fasolefasole a întrebat:

Am calcat stramb acum cateva ore, iar din secunda aceea glezna mi s-a umflat, durerea a coborat pana la cuboid, iar l.a.b.a. piciorului este usor inclinata spre interior. Ma deranjeaza faptul ca durerea este insuportabila si miscarile sunt limitate drastic. Am cele mai mari dificultati in a misca degetul mic de la picior si imi e frica sa nu-mi fi fracturat metatarsienele. Se poate sa fie vorba de o fractura in toata regula sau sa fie doar o entorsa? (P.S. imi este scarba sa calc in spitalele din Bucuresti fiindca pentru o astfel de problema astepti la coada cu orele). Cineva imi poate recomanda o crema sau ceva antiinflamator?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pui pe picior compresa cu apa rece sau chiar cu gheata.
Intre timp nu calci pe acel picior, doar il atarni in aer (stai pe marginea unei mese) timp de cel putin un jumat de ora. Intre timp misti usor piciorul pana ce reusesti sa le indoi la limitele normale, obisnuite. Daca ai luxatie, piciorul iti va revine la loc cu aceste miscari.

Daca umflatura si durerile autrecut, atunci poti sa te asezi usor si pe acel picior, pana se acomodeaza.

Daca peste 1-2 zile tot mai ai dureri sau ai dureri cand apesi cu degetul, atunci este posibil sa fie si fractura, vatrebui sa faci radiografie.

| Crackman a răspuns:

Am patit la fel si eu doar am folosit gheata, nu aveam alta optiune si na o sa se invineteasca si pe urma trece, cu conditia sa mergi limitathee hee

| Samariteanul a răspuns:

Trimite pe cineva la farmacie pentru crema, acelea trebuie sa e priceapa la chesti de genu, dar sincer va fi nevoie sa mergi la spital.Du-te la privat, acolo e mai ok si nu stai prea mult la coada.

| farfuriaverdex a răspuns:

Gheata pe zona afectata si tine piciorul sus, maine mergi la medic sa vada exact despre ce este vorba.

| anonim70 a răspuns:

Și eu am pățit la fel și stau cu piciorul în ghips