anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am cateva intrebari legate de alunite:

1.Cat de mare sunt sansele sa fac cancer de piele daca lucrez in soare si ma misc (nu stau sa ma arda si port si tricou fiindca cele mai multe alunite le am pe spate) doar ca am alunite si pe ceafă si pe mâini si imi este frica sa mai stau afara doar asa? Ar trebui sa imi cumpar o protectie solara buna?
-btw un unchi tot timpul sta la soare si are multe alunite pe spate si de multe ori i s-a dus pielea si nu are nimic de 40 de ani.

2. Semnifica ceva daca am niste alunite mai negricioase? Nu sunt neregulate, nici cu 2 culori, sunt doar aproape negre si unele iesite in relief.

3. Am foarte multe alunite, probabil peste 100 dintre care multe s-au facut recent in ultimul an, poate fi si asta o problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Prin definitie alunitele trebuie sa FIE VAZUTE si analizate, de preferinta de un dermatolog. Mergi la doctorul de alunite!

| existential a răspuns:

1. Expunerea constanta la soare este riscanta. Foloseste spray SPF 50. Cred ca e o idee buna sa te dai si pe zonele acoperite de haine. Un SPF bun este sprayul la tub Avene SPF 50. Daca ai pielea sensibila exista si varianta fara parfum, pentru copii (se poate folosi de adulti fara probleme). Se aplica cu 30 minute inainte sa te expui la soare si are efect cateva ore. Apoi trebuie sa il aplici din nou.
2. Astea mai negricioase sau iesite in relief ar trebui vazute de un dermatolog. Asigura-te ca are dermatoscop in cabinet.