| jupiter530 a întrebat:

Salut, am citit recent ca vitamina A ajuta la cresterea in inaltime. Pe site-ul pe care am citit scria ca doza zilnica recomandata pentru a se observa efectele cresterii in inaltime este de 5000 UI. Sa se inteleaga ca doza zilnica se refera la fructe si legume.
Ma poate lamurii cineva ce inseamna UI si daca am 16 ani ma mai pot inalta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

UI inseamna unitati internationale si este unitatea de masura a cantitatii de vitamina A. De exemplu, o cana de lapte de vaca (de la automat sau de l tarani, nu cel ambalat din comert) contine cam 500 UI de vitamina A.
Da, te mai poti inalta la 16 ani. daca esti fata 2-3 cm, iar daca esti baiat, chiar si 5 cm daca asociezi o dieta corecta cu un sport care favorizeaza cresterea in inaltime (inot, handbal, volei, baschet)

0 răspunsuri:
Întrebări similare