| Choasmakerangel a întrebat:

Am citit undeva despre Nevroza(anxietate si/sau depresie)si despre Psihoza.La Nevroza am inteles ca esti constient de problemele tale si ca stii ca nu esti in regula,mai pe scurt stii ca ai depresie cu/sau fara anxietate.Dar la psihoza am inteles ca pacientul isi creaza o lume proprie ignorand realitatea si de multe ori este dus fortat la doctor,deci pacientii care au psihoza nu sunt constienti de asta, nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Exact, ai inteles corect, psihoticii, mai exact schizofrenicii, paranoicii si maniaco-depresivii, isi neaga boala. Ce ar insemna sa accepte ca sunt bonavi? Ar insemna ca conceptia lor despre cei din jur si despre lume este rezultatul bolii, deci este falsa, si asta ei nu pot accepta.

| nugasescusernameliber a răspuns:

Psihoza este o tulburare mintala, o dezorganizare a personalitatii, pierderea simtului realului. Nu sunt constienti de asta in starea lor de psihoza insa cu un tratament, o psihoterapie, daca admit ca este ceva ireal si delireaza, se poate ameliora sau chiar vindeca.

| minrest a răspuns (pentru nugasescusernameliber):

Ce interesant. S-a vindecat deja vreun psihotic?